• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Rujan
15

Projekt sustavnog gospodarenja energijom predstavljen ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Ravnatelji osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovali su na radionici o osnivanju registra javnih objekata u vlasništvu Županije, organizirane u sklopu projekta "Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj" (SGE).

Bjelovarsko-bilogorska županija sudionica je provođenja toga projekta u suradnji s Programom ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva RH. Financijsku pomoć za provođenje osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

Cilj Projekta SGE kontinuirano je poboljšanje energetske učinkovitosti te održivo upravljanje resursima na području Bjelovarsko-bilogorske županije s kojim su upoznati predstavnici osnovnih i srednjih škola. Pojašnjeni su tehnički i energetski detalji koji će se tražiti u idućoj fazi projekta na nivou njihovih objekata.

Rezultat prikupljanja podataka za Registar bit će detaljan i sustavan popis svih objekata koji su u vlasništvu Županije. Nakon prikupljanja podataka, slijedi energetski pregledi zgrada na temelju kojih će biti prijedložene mjere poboljšanja energetske učinkovitosti, te obnova objekata.

Sudionike je pozdravio župan Miroslav Čačija, a radionicu je vodio koordinator Projekta SGE Mladen Antolić. 

 

RADIONICA_S_RAVNATELJIM

 

RADIONICA_S_RAVNATELJIM

 

RADIONICA_S_RAVNATELJIM

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a