• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Kolovoz
20

PROJEKT “ZA ŽENE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE-FAZA II” PROŠAO ADMINISTRATIVNU PROVJERU

Bjelovarsko-bilogorska županija nalazi se na trećem mjestu u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava s ugovorenim projektima u vrijednosti od preko 700 milijuna kuna

Jedan od njih je i projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ kojeg Županija kao nositelj provodi  u suradnji s 12 partnera te privodi kraju.

U međuvremenu Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je nastavak ovog projekta na natječaj „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II“.

Projekt je prošao administrativnu provjeru, odnosno prvu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava i vrijedan je 5.6 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa u Hrvatskoj.

Projektom bi bila obuhvaćena 61 nezaposlena žena koje bi skrbile o 366 korisnika najvećim dijelom osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom.
Na taj način Bjelovarsko-bilogorska županija pruža sustavnu brigu i skrb našim starijim i nemoćnim sugrađanima, omogućuje im prijeko potrebnu pomoć te samim time poboljšanje kvalitete života.

S druge strane, projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije-faza II“ osigurava radna mjesta i redovne prihode, a obrazovanjem i osposobljavanjem priliku za stjecanje novih znanja i vještina.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a