• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
12

PROSLAVA 90. OBLJETNICE ŽETVENIH SVEČANOSTI ODRŽANA POD SUPOKROVITELJSTVOM BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Pod supokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije 10. i 11. srpnja u Daruvaru je održana 90. Obljetnica prvih žetvenih svečanosti „Dožinky“

Savez Čeha Republike Hrvatske i Češka beseda Daruvar ovog vikenda bili su domaćini i organizatori proslave Dožinky koja je okupila preko tisuću sudionika. Kroz bogati dvodnevni kulturni program prikazana je češka kultura. Tako su posjetitelji mogli razgledati izložbe, pogledati folklorne skupine, poslušati glazbene orkestre 27 čeških beseda, te kroz Staročeški sajam upoznati se sa starim tradicijskim zanatima i probati najpoznatije češke delicije.
Posljednja izvedba na ovogodišnjim  Žetvenim svečanostima bila je noćna vrtna zabava na kojoj su se posjetitelji i sudionici mogli opustiti uz grupu Biseri, češki bramborak i Staročeško pivo.
Svi su se uključili, od najmlađih do starijih. Cijela češka zajednica uz podršku svih ostalih okupila se u Daruvaru što je krasno za vidjeti. Vidimo da cijeli Daruvar živi sa Doženkama. Naglasio je župan Damir Bajs koji je u subotu otvorio večernji program.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a