• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
6

PROVEDEN EDUKATIVAN SEMINAR „PROFILIRANJE DESTINACIJSKOG MENADŽMENTA KOMPANIJE PROIZVODA I DESTINACIJA“

U velikoj vijećnici održan je edukativan seminar „Profiliranje destinacijskog menadžmenta kompanije proizvoda i destinacija“ u organizaciji Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i Udruge nezavisnih putničkih agenata Hrvatske , uz potporu Ministarstva turizma, na kojemu je prisustvovao župan i predsjednik TZ BBŽ Damir Bajs.

Seminar je proveden u okviru projekta čiji je cilj otvaranje novih mogućnosti za profiliranje visokokvalitetnih i ekskluzivnih proizvoda. Jedna od tema na održanom seminaru bila je i Eno-gastro turizam u promociji hrvatskih destinacija, gdje se moglo čuti kako je upravo gastronomija, odnosno autohtona ponuda, najjači adut za turizam na kontinentu. Osim o eno-gastro turizmu govorilo se i o: Promociji turizma kroz profiliranje destinacija i DMK, Wellbeing i termalnom turizmu za DMK proizvode, Konjičkom turizmu, Kanalima prodaje kulturnog turizma, Poslovnom i korporativnom turizmu u profiliranju DMK programa te Profiliranju destinacija i DMK.

„DMK označava kompanije koje se brinu o razvijanju i upravljanju destinacijama i raznim turističkim proizvodima, a zadnji cilj je dovođenje što većeg broja turista. Uvijek je novi proizvod bitan da bi destinacija bila interesantna, neke stvari se moraju izmišljati kako bi privuklo goste. Najjači adut na kontinentu je zasigurno gastro turizam jer s našom kuhinjom možemo privući sladokusce cijelog svijeta. No, imamo mi i drugih stvari, poput foto ili konjičkog turizma, to su sve motivi koji mogu dovesti goste.“, pojasnio je Zlatko Kukec, predsjednik Udruge nezavisnih putničkih agenata Hrvatske.

„Moramo raditi na onome što je danas tema, a to je suradnja privatnog i javnog sektora, radnom menadžmentu i uslugama. Kada govorimo o tome onda suradnja UNPAH-a i Ministarstva turizma dovela je do toga da imamo predavanja na temu destinacijskog menadžmenta. Želimo pružiti usluge i programe koji mogu biti konkurenti, a kontinent je upravo ono mjesto gdje moramo raditi i pružiti više da bi postigli rezultat, a očito imamo potencijala. Što se tiče gastronomije, autohtona jela su jedan od aduta naše turističke ponude, a m smo upravo za to dobili niz priznanja. No, osim priznanja, najvažnije je da su naši OPG-ovi, Daruvarske toplice puni.“, rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a