• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
7

PROVEDENA JOŠ JEDNA USPJEŠNA EDUKACIJA NA TEMU PODUZETNIŠTVO I KONTINETALNI TURIZAM

Uoči obrane Poslovnih planova FBA specijalističkog programa „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – poduzetništvo i kontinentalni turizam“, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i voditelj FBA specijalističkog programa Marko Kolaković pozdravili su polaznike navedenog programa.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, zbog velikog interesa javnosti po treći puta je organizirala provedbu FBA specijalističkog programa na temu "Poduzetništvo u ekonomiji znanja - poduzetništvo i kontinentalni turizam", kojeg je pohađalo 28 polaznika. Nakon sedam uspješno provedenih specijalističkih edukacija i dvjestotinjak polaznika koji su se obrazovali na polju obrtništva, poljoprivrede te konkurentnosti, polaznicima su omogućena dodatna znanja o poduzetništvu i kontinentalnom turizmu, a ono što je posebno važno po prvi puta, svim polaznicima omogućeno je i polaganje ispita za voditelje poslovnica turističkih agencija. Time polaznici dobivaju sva zakonom predviđena ovlaštenja za obavljanje te djelatnosti.

Bjelovarsko-bilogorska županija, kao i svake godine, sufinancirala je provođenje specijalističkog studija sa 100.000,00 kuna, kako bi sve zainteresirane polaznike što više financijski rasteretila. Tako su svi polaznici program „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – poduzetništvo i kontinentalni turizam“ financirali s 3.000,00 kuna, a stečenim znanjima i vještinama zasigurno će doprinijeti turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Inače, program za koji je organizacijsku podršku dala i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, trajao je 12 tjedana plus četiri tjedna mentorskog rada, odnosno ukupno 120 sati nastave. Polaznici su pohađali 16 kolegija čije su gradivo predavali profesori s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te 8 stručnih kolegija koji su držali predavači iz ostalih nadležnih državnih institucija.

Vladimir Vlajnić, vlasnik OPG-a „Na malenom brijegu“ i jedan od polaznika Specijalističkog studija FBA objasnio je zašto se prijavio na ovu edukaciju. „Ova predavanja su bila korisna i mogu se primijeniti u svakodnevnom poslovanju. Napisao sam svoj Poslovni plan koji se odnosi na proširenje smještajnog kapaciteta i ponude na mom OPG-u pod nazivom „Aktivni odmor u zelenoj oazi Bilogore.“

„Prošlih godina imali smo razne teme, ali turizam je ipak bio daleko najzanimljiviji. Znamo da turizam u našoj županiji raste, stoga ova znanja koja su stečena ovdje, pomoći će u još boljim brojkama turizma. Prije sedam godina imali smo samo tri OPG-a, a danas ih imamo 46. Imamo naznake da će ih ove godine biti otvoreno još nekoliko, a vjerujem da će i od vas polaznika netko odlučiti na taj korak, ukoliko još nema svoj vlastiti OPG.“, poručio je župan Bajs svim polaznicima i poželio im sreću u daljnjem radu.

„Ovo je naša osma generacija polaznika FBA programa, a treća koja se fokusira na kontinentalni turizam. Uz preporuku župana Bajsa, dodali smo certifikat za voditelja turističke agencije, što je bilo veoma zanimljivo. Ja se zahvaljujem županu i zamjeniku župana Nevenu Aliću na povjerenju što su ukazali Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Broj korisnika koji pohađaju FBA, daje nam motiv da edukacije provodimo i dalje.“, rekao je voditelj programa, profesor Marko Kolaković.
 
„Ovaj program je koncipiran za djelatnike koji bi sutra trebali raditi u turizmu. Drago mi je da se o turizmu uči, jer danas je često mišljenje kako svi mogu raditi u turizmu, ali bitno je usavršavati se i stjecati nova znanja. Turizam je dinamičan sustav kojeg je potrebno kontinuirano usavršavati.“, rekao je Antonio Vlahov, docent na katedri za turizam Ekonomskog fakulteta.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a