• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
1

PRVE U HRVATSKOJ I DOBRO OSMIŠLJENJE POTICAJNE MJERE ZA OSTANAK I PRIVLAČENJE LIJEČNIKA I ZDRAVSTVENOG OSOBLJA DALE REZULTATE –  U BBŽ 109 UGOVORA NA SNAZI

Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva županija u Hrvatskoj uvela je trajne mjere za zadržavanje postojećih, ali i privlačenje novih liječnika za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije. Riječ je o mjerama sufinanciranja troškova stanovanja, sufinanciranja kamata na stambene kredite te sufinanciranja troškova stručnog usavršavanja. Da mjere daju rezultate potvrđuje i podatak da je do sada potpisano 109 takvih ugovora, a posljednjih 15 ovih dana.
PRVE U HRVATSKOJ I DOBRO OSMIŠLJENJE POTICAJNE MJERE ZA OSTANAK I PRIVLAČENJE LIJEČNIKA I ZDRAVSTVENOG OSOBLJA DALE REZULTATE – U BBŽ 109 UGOVORA NA SNAZI

„Pandemija koronavirusa pokazala je koliko je važan zdravstveni sistem. On se sastoji od zgrada opreme i tehnike i da sada radimo novu zgradu Opće bolnice Bjelovar. Međutim, ono što je puno važnije su ljudi koji čine taj zdravstveni sistem i stoga mi je drago da smo prije godinu i pol dana krenuli u jedan novi projekt, prvi takav u Hrvatskoj, gdje smo zajedno sa strukom odredili mjere potpore zapošljavanja na području Bjelovarsko-bilogorske županije i to za naše liječnike, specijaliste, ali i za naše medicinske sestre, farmaceute i druge. Ovog trenutka smo prošli broj 100. Potpisano je još 15 novih ugovora, oni su otpremljeni poštom prema onima koji su to zahtijevali  i sada je 109 ugovora na snazi i Županija time omogućava svakom liječniku koji dođe kod nas da dobije 20 tisuća kuna potpore za podstanarstvo, stručno usavršavanje ili stambeni kredit“, naglašava župan Damir Bajs.

Da su mjere dale rezultate potvrđuje i činjenica da se dio liječnika odlučio doći raditi u našu županiju, a ne negdje drugdje čemu svjedoče u naše dvije najveće zdravstvene ustanove u Općoj bolnici Bjelovar i Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Zahvaljujem Županiji i osnivaču na ovom hvale vrijednom projektu koji je krenuo lani još. Sada u ovo vrijeme koronavirusa pokazuje koliko su te mjere bile efikasne u pravom trenutku i koristimo mlade snage koje su se javile na taj projekt i koriste njima ponuđene subvencije od Županije. S obzirom da imamo sada relativno dobar broj liječnika koji koristi te mjere možemo reći da imamo kadar koji može odgovoriti na ovu epidemiju“, ističe ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch.

„Jako su nam neophodni ti liječnici koji su potpisali ugovore o podstanarstvu. To su nama liječnici iz Zagreba i itekako nam sada u ovim teškim vremenima nedostatka liječnika dobro nam dođu. I naravno uključuju se u sve aktivnosti Doma zdravlja u ovo vrijeme pandemije koronavirusa. Konkretno dakle imamo liječnike koji su došli raditi k nama iz Zagreba u naš Dom zdravlja i koriste te mjere“, kaže Ljubica Čaić ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, investiranje u ljude je najbolje investiranje, a ovo vrijeme pokazuje koliko je važno bilo biti pravovremen i osigurati cjelovitost zdravstvenog sustava za sve nas.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
PRVE U HRVATSKOJ I DOBRO OSMIŠLJENJE POTICAJNE MJERE ZA OSTANAK I PRIVLAČENJE LIJEČNIKA I ZDRAVSTVENOG OSOBLJA DALE REZULTATE – U BBŽ 109 UGOVORA NA SNAZI
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a