• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Svibanj
21

PRVI RADNI SASTANAK POVJERENSTVA BBŽ I HŽ PUTNIČKOG PRIJEVOZA O VOZNOM REDU NA DIONICI PRUGE SVETI IVAN ŽABNO - GRADEC

U prostorijama HŽ Putničkog prijevoza u Zagrebu jučer je održan prvi radni sastanak zajedničkog Povjerenstva Bjelovarsko-bilogorske županije i HŽ Putničkog prijevoza na temu voznog reda na novoizgrađenoj pruzi Sveti Ivan Žabno – Gradec.
PRVI RADNI SASTANAK POVJERENSTVA BBŽ I HŽ PUTNIČKOG PRIJEVOZA

Sastanku su u ime Bjelovarsko-bilogorske županije nazočili zamjenik župana Neven Alić i Dalibor Petrović dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske, a u ime HŽ Putničkog prijevoza Snježana Malinović direktorica Prodaje i marketinga HŽ Putničkog prijevoza sa suradnicima Robertom Frdeljom i Anom Matiješević te Ivan Ružić i Ante Ukić iz Logistike i izvršenja prijevoza HŽ Putničkog prijevoza.

Naime, prema najavama HŽ Infrastrukture prva novoizgrađena pruga u Hrvatskoj nakon više od 50 godina – pruga na dionici Sveti Ivan Žabno - Gradec trebala bi biti puštena u promet krajem ove godine, točnije kada se ishode sve potrebne dozvole uključujući uporabnu dozvolu te dozvolu Agencije za sigurnost željezničkog prometa. Pruga je to za koju je Bjelovarsko-bilogorska županija ishodila građevinsku dozvolu i predala projekt HŽ Infrastrukturi.

A u mjesecu prosincu kreće i novi vozni red HŽ Putničkog prijevoza stoga se na prvom zajedničkom sastanku Povjerenstva Bjelovarsko-bilogorske županije i HŽ Putničkog prijevoza konstruktivno razgovaralo kako na najbolji mogući način posložiti vozni red.

To prvenstveno ovisi o činjenici da još uvijek traju radovi na dionici pruge Dugo Selo – Križevci i da će se samim time direktan promet na novoizgrađenoj pruzi moći ostvariti do 7 sati ujutro i onda ponovno nakon 15 sati, jer u međuvremenu će se odvijati radovi na spomenutoj dionici.

Prijedlog Bjelovarsko-bilogorske županije je da se uvede što više direktnih linija u jutarnjim i poslijepodnevnim satima kada je to za sada jedino moguće i da na taj način u okvirima ograničenja koja postoje uzorkovanih radovima pruga bude što više u funkciji. Prema sadašnjim procjenama od Bjelovara do centra Zagreba na nekim linijama stići će se za nešto više od sat vremena i bit će to najbrži dolazak iz centra naše županije do centra metropole.

Dakle, kada se pruga pusti u promet svakako će doprijeti bržem putu u Zagreb našim sugrađanima što je i bila želja Bjelovarsko-bilogorske županije koja je i pokrenula projekt i sada uz izuzetne napore i brojne aktivnosti pruga duga 12,2 kilometra vrijedna preko 32 milijuna eura bliži se trenutnu puštanja u promet.

Na sastanku Povjerenstva oko voznog reda u Zagrebu dogovorene su prve smjernice i najavljen je novi sastanak kako bi se točno definirao vozni red do kraja ove godine i kako bi samim time novoizgrađena pruga bila maksimalno iskorištena u danim uvjetima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
PRVI RADNI SASTANAK POVJERENSTVA BBŽ I HŽ PUTNIČKOG PRIJEVOZA
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a