• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
7

PUTEM PROJEKTA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA OSNOVNA ŠKOLA U KAPELI DOBIVA NOVU DVODIJELNU ŠKOLSKO-SPORTSKU DVORANU

Osnovna škola Mirka Pereša u Općini Kapela putem Javno-privatnog partnerstva dobit će novu školsko-sportsku dvoranu. Naime, učenici te škole, njih dvjesto dvadeset i četiri, nastavu tjelesne kulture provodi u neprimjerenim uvjetima. Kako bi se to promijenilo nužna je izgradnja školsko-sportske dvorane.

Na prethodnom sastanku  kojeg je župan Damir Bajs održao s predstavnicima škole i Općine Kapela dogovoreno je kako će se izgradnja školsko-sportske dvorane kandidirati na projekt Javno-privatnog partnerstva. Riječ je o dvodijelnoj dvorani koja će se prostirati na oko tisuću četvornih metara, čija se vrijednost  procjenjuje na oko 10 milijuna kuna. Po predviđenom projektu JPP-a osamstotinjak kvadrata ulazi u projekt JPP-a, dok bi preostalih dvjestotinjak kvadrata nad standarda financirali Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Kapela u omjeru koji će se naknadno odrediti.
Druge županije koje vode projekt  JPP-a  prebacuju ukupan trošak nadstandarda na svoje općine i gradove.  Međutim, Bjelovarsko-bilogorska županija, svjesna realnog stanja i ukupne situacije,  kao jedina u Hrvatskoj izrazila je spremnost na dogovor oko sufinanciranja i nadstandarda, u ovom slučaju između Županije i Općine Kapela. Rekao je župan Damir Bajs.

Nova dvodijelna školsko-sportska dvorana je dvorana koju će u budućnosti uz učenike koristiti i sportske Udruge, ali i ostali korisnici koji izraze želju i potrebu za korištenjem tog prostora.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a