• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
2

RADNI POSJET ŽUPANA DAMIRA BAJS OPĆINI IVANSKA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Ivanska Josipa Bartolčića, boravio je radnoj posjeti u općini Ivanska, te tom prilikom posjetio Udrugu umirovljenika Ivanska, naselje Samarica i Stara Ploščica.

Bjelovarsko-bilogorska županija i Udruga umirovljenika Ivanska godinama njeguju uspješnu suradnju kroz razne projekte. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, zajedno s Općinom Ivanska, bila je partner na europskom projektu „Carstvo mudrosti“ kojeg je uspješno provodila Udruga umirovljenika Ivanska. Projekt vrijednosti 127.000 kuna omogućio je bolju kvalitetu života i pomoć građanima treće životne dobi na području općine Ivanska. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija nedavno je i dodijelila sredstva Udruzi umirovljenika Ivanska u iznosu 10.000 kuna za program „Carstvo mudrosti 2“ koji uključuje organizaciju jednodnevnog izleta u Baranju, posjet Kopačkom ritu i selu Kopačevo uz druženje s lokalnom umirovljeničkom udrugom, te kupnju printera i uređenje ureda.

„Zahvalio bih na dosadašnjoj suradnji s vašom udrugom, nadam se da vam je Županija uspjela pomoći. Veseli me da ste aktivni kao udruga i da postoji povećana aktivnost vaših članova. Također, drago mi je što ste uspjeli provesti europski projekt, jer da europski novac dođe u male sredine u udrugu, to je iznimka, a ne pravilo. Zato vam čestitam na svemu što radite za svoje članove.“, rekao je župan Damir Bajs.

Nakon što je prošlog tjedna župan Damir Bajs obišao naselja Utiskani i Srijedska te najavio obnove prometnica u navedenim naseljima, današnja posjeta naselju Samarica i Stara Ploščica bila je prilika da se najavi i asfaltiranje i na tom području Ivanske.

Naime, asfaltiranje prometnice kroz naselje Samarica nastavak je na prometnicu Donja Petrička – Samarica koju je Županija preko svoje Županijske uprave za ceste modernizirala prošle godine. Obnova dionice zasigurno će mještanima Samarice olakšati svakodnevicu, jer oni su i najveći zagovornici za obnovu spomenute prometnice. Osim dionice u  naselju Samarice, asfaltirat će se i pristupna cesta Srijedska – Stara Ploščica, čime će biti obuhvaćeno cijelo područje općine Ivanska.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a