• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
25

RADNI POSJET ŽUPANA DAMIRA BAJSA OPĆINI IVANSKOJ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs boravio je u radnoj posjeti općini Ivanska, te je tom prilikom, u pratnji načelnika Općine Ivanska Josipa Bartolčića, obišao radove u centru Ivanske.

Naime, Županijska uprava za ceste i Općina Ivanska u omjeru 50:50 financiraju izgradnju parkirališnih mjesta u samom centru Ivanske. Prvi je to korak ka uređenju, jer nakon izgradnje parkirališta, centar Ivanske poprimit će potpuno novi izgled i to na radost svih stanovnika. Ipak, izgradnja parkirališta nije jedini projekt obnove cestovne infrastrukture. Obnova dionice kroz naselje Srijedska očekuje se za dvadesetak dana i to u dužini od 2 kilometra.

„Zahvaljujem se županu što je na početku svog novog mandata posjetio općinu Ivanska kako bi nastavili razgovor o našim projektima koje smo započeli ili koje planiramo. U samom centru započeto je uređenje na izgradnji parkirnih mjesta i to je projekt koji radimo u partnerstvu sa Županijom. Vjerujem da će tim projektom općina dobiti potpuno drugačiji izgled koji ide prema razvijenim općinama. Također, zadovoljstvo mi je da napomenuti da naše najveće naselje Srijedska ide u obnovu, sporazum je potpisan, na prvom natječaju nitko se nije javio od ponuđača, stoga je natječaj je ponovljen i u narednih 20 dana očekujemo asfaltiranje. To mještani već dugo očekuju i ta dionica nam je prioritet.“, pojasnio je načelnik Bartolčić, te istaknuo kako se cestovna infrastruktura razvija na svakom koraku općine Ivanska.

Također, načelnik Bartolčić najavio je i obnovu dionice Samarica na jesen te naglasio kako je to jedna od prioritetnih dionica. Osim projekata cestogradnje, dotaknuo se i drugih projekata koji su značajni za Općinu Ivanska.

„Ceste su nam najznačajnije, ali su i najveći problem. Do jeseni očekujemo asfaltiranje u Samarici, dionica kroz Donju Petričku koja je napravljena dobit će nastavak od 2,5 kilometra kako bi svi mještani dobili kvalitetniji i bolji život, te kako bi se spriječilo daljnje iseljavanje stanovnika iz tog naselja. Osim ceste, jedan od najvećih projekata je izgradnja akumulacijskog jezera u Samarici i to je projekt koji u 2018. dolazi u fazu realizacije. Dotada će projektna dokumentacija i građevna dozvola biti završena, a zajedno s oživljavanjem ribnjaka u Paljevinama, otvorit će se novih šezdesetak radnih mjesta. To je ono što mi želimo, jer želimo zadržati naše ljude da žive i rade ovdje. Zadovoljan sam što ovakva suradnja sa Županijom pokazuje rezultate.“, zaključio je Bartolčić. 

„Drago mi je da smo obišli i razgovarali o nizu stvari koje su vezane uz projekte koji su u tijeku ili koji su planirani. Rekao bih da naši projekti vezani uz cestogradnju kreću, a to je pitanje Srijedske i Samarice. Obnova Srijedske će krenuti u narednim tjednima, dok obnovu u Samarici očekujemo na jesen. U suradnji s Općinom, radimo na gradnji vodoopskrbe i to se nastavlja ove godine. Očekujem da će konačan potez Samarica, Donja i Gornja Petrička biti riješen. Također, imamo veliki projekt akumulacije i to je nešto što ovisi o Županiji, ali više o Hrvatskim vodama. Bitno je da su oni krenuli u projektiranje i da je to projekt koji će omogućiti zaštitu voda i nova radna mjesta.“, pojasnio je župan Damir Bajs, te naglasio kako je u planu i rješavanje pitanje školstva, odnosno školsko-sportske dvorane i jednosmjenskog rada za sve učenike i učitelje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a