• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
26

RADNI POSJET ŽUPANA DAMIRA BAJSA OPĆINI IVANSKOJ – NASELJIMA UTISKANI, ĐURĐIC I SRIJEDSKA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Ivanska, Josipa Bartolčića, boravio je u radnom posjetu općini Ivanska, točnije naseljima Utiskani, Đurđic i Srijedska.

U naselju Utiskani najavljena je adaptacija Društvenog doma kako bi na radost svih mještana, dom poprimio novi izgled primjeren za 21. stoljeće. No, osim novoobnovljenog doma, stanovnici će dobiti i novoobnovljenu cestu koja će zasigurno dati novu sliku naselja Utiskani.  

„Ovo je samo nastavak dobre suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Ivanska.  Obišli smo Društveni dom koji imamo u planu i gdje je već naručena projektna dokumentacija za proširenje doma i to za izgradnju sanitarnog čvora te uslužne prostorije. Također,u tijeku je i javna nabava za rekonstrukciju uništenog asfalta u dužini od 650 metara u Utiskanima. Osim Utiskana, krenut će i modernizacija ceste kroz naselje Srijedska u dužini od 2 kilometra, a napomenut ću da se završetak radova očekuje kroz 30 dana.“, rekao je načelnik Bartolčić te naglasio kako su ovo najznačajniji projekti u smislu cestovne infrastrukture, uz dionicu koja ide prema naselju Samarica, a čiji se završetak očekuje ove jeseni.

Osim projekata cestogradnje, najavljena je i gradnja vodovodne mreže na području Ivanska, točnije u mjestu Đurđic, Križić i Srijedska. Sve su to projekti koji su ključni za razvoj općine Ivanska, a koje Općina radi u partnerskom odnosu sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

„Mi smo u međuvremenu ishodili projektnu dokumentaciju za još naša tri naselja što se tiče vodovoda, a to je za Đurđic, Križic i Srijedsku. U suradnji s BB vodama planiramo kandidirati nastavak vodovoda za ta tri naselja kako bi proširili vodovodnu mrežu. Još nam ostaju Paljevine i Kolarevo. Moram pohvaliti i suradnju sa županom, jer je imao razumijevanja za sve probleme koje imamo i zajedno smo ih rješavali, od vodovoda, društvenih aktivnosti, pa sve do cestovne infrastrukture. Doista smo zadovoljni sa svim što smo ostvarili.“, zaključio je Bartolčić.

„Naš današnji posjet bio je vezan uz tri naselja koja očekuju aktivnosti zajedničkog partnerskog odnosa Općine, Županije i ŽUC-a. Ključno je da svugdje želimo napraviti pomak, u Utiskanima i Srijedskoj, u modelu pola-pola koji se dosada pokazao uspješnim, mogu reći da uskoro očekujemo početak radova. Razgovarali smo i o vodovodu i vodoopskrbi, gdje Županija vodi ukupnost projekta za cijelu općinu Ivanska. Imamo važeću dokumentaciju, ali nam fali odobrenje Hrvatskih voda. Mi ćemo kandidirati vodovode za sve poteze, a kada dođe odobrenje započet ćemo i s radovima kako bi završni dio vodovoda došao do domaćinstava. Što se tiče domova, Općina će riješiti najveći dio, a Županija će napraviti koliko je potrebno. Ključno je da sve to radimo zajedno i u partnerskom odnosu. Suradnja je dosad bila dobra i vjerujem da će biti i odsad“, izjavio je župan Damir Bajs. 

Prilikom posjete naselju Srijedska, najavljeno je i pokretanje Centra za stare i nemoćne u društvenom domu Srijedska. Centar bi osim mobilnog tima, obuhvatio i stacionar sa svom potrebnom infrastrukturom i uvjetima kako bi se starima i nemoćnima, koji ne mogu živjeti sami, omogućila dostojna starost.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a