• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
25

RADOVI NA AMBULANTI U HERCEGOVCU PRIVODE SE KRAJU

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima u pratnji izvođača radova, obišla je ambulantu u Hercegovcu u sklopu županijskog Doma zdravlja. U ambulanti, u kojoj djeluje tim opće medicine i stomatološka ordinacija, radovi se privode kraju.

Radovi obnove na ambulanti u Hercegovcu vrijedni su 160 tisuća kuna, a njenom obnovom djelatnici ambulante, ali i sami stanovnici općine, dobit će zdravstveni standard primjeren 21. stoljeću. Tako je u novoobnovljenoj ambulanti postavljena nova stolarija, novi podovi, nova rasvjetna tijela, klimatizacijski uređaj, izvedeni su ličilački radovi, postavljene trakaste zavjese, te je postavljena pristupna rampa i osvježen vanjski izgled.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem decentraliziranih sredstava preko svog Doma zdravlja stavila je u obnovu sve ambulante na svom području u kojima rade liječnici opće prakse, a koji pokrivaju potrebe kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama,  za što je u 2016. i 2017. godini osiguran iznos od 1.200.000,00 kuna. Naime, jednak standard u zdravstvu je od iznimne važnosti za građane našeg kraja i uz velike projekte u zdravstvu, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti zapravo ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.

Također, radovi su priprema za ulaganja u osnovnu zdravstvenu zaštitu sredstvima Europske unije, a Bjelovarsko-bilogorska županija će se javiti na natječaje kako bi povukla sredstva iz europskih fondova. Riječ je o natječaju koji bi podrazumijevao nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme.

„Mi nastavljamo uređivati naše ambulante primarne zdravstvene zaštite. Posjetom ambulante u Hercegovcu mogu utvrditi značajno poboljšanje u odnosu na ono što smo vidjeli krajem siječnja. Značajno poboljšanje je za naše pacijente, ali i za djelatnike, odnosno naše liječnike i medicinske sestre. Nastavljamo to činiti i dalje preostale ambulante i očekujemo da će do ljetnih mjeseci radovi na ambulantama biti pri kraju.“, pojasnila je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.
„Jako sam zadovoljna što su radovi pri kraju. Puno se učinilo, uvjeti rada za osoblje koje radi i za sve pacijente su prekrasni. Zahvaljujem što se nakon dugo vremena krenulo s tim i što se puno napravilo.“, rekla je Renata Gerstner, koordinator ispostave Dom zdravlja Garešnica.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a