• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
16

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA REGIONALNIM I LOKALNIM DOGAĐAJIMA OD INTERESA ZA BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

Bjelovarsko-bilogorska županija i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije raspisale su zajednički Javni poziv za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događajima od interesa za županiju.
Konferencija za novinare vezano za Javni poziv

Ukupno će se dodijeliti 300 tisuća kuna od čega 200 tisuća daje Turistička zajednica, a 100 tisuća kuna Bjelovarsko-bilogorska županija. Maksimalan iznos potpore po korisniku je 40 tisuća kuna, a financirat će se do 50 posto prihvatljivih troškova.

- Smatramo da je bolje ovako planirati financiranje s obzirom na to da je  ukupan iznos koji će se dodijeliti 300 tisuća kuna. Pozivam sve da se jave i da na taj način doprinesu razvoju turizma i poboljšanju ponude Bjelovarsko-bilogorske županije – istaknuo je župan Marko Marušić.
Zadovoljan udruživanjem je i direktor županijske Turističke zajednice Marcel Medak. Istaknuo je da se prijaviti mogu ustanove (osim onih kojima je županija osnivač), turističke zajednice gradova i općina, ustanove u kulturi, umjetničke organizacije i jedinice lokalne samouprave. Poziv je otvoren do 15. travnja.

- Veći broj bodova dobit će manifestacije međunarodnog karaktera. Vrednovanje prijedloga provest će komisija sastavljena od predstavnika Turističke zajednice i županije – istaknuo je Medak.
Odgovarajući na novinarska pitanja istaknuo je da u prva dva mjeseca ove godine na području Županije imamo 40 posto više turističkih dolazaka i 11 posto više noćenja u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

- Konkretno, lani je bilo 2170 gostiju, a ove godine njih 3055 u prva dva mjeseca kad govorimo o broju dolazaka, a što se noćenja tiče imamo ih oko 1200 više nego u prva dva mjeseca 2021. godine. Prošle godine smo imali 80 tisuća noćenja i oko 20 tisuća turističkih dolazaka – istaknuo je Medak.

Najviše turističkog prometa ostvarila je TZ Daruvar-Papuk i Daruvarske toplice. Sve ostale zajednice imaju porast, osim TZ Bilogora Bjelovar gdje je došlo do značajnog pada.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Konferencija za novinare vezano za Javni poziv
Konferencija za novinare vezano za Javni poziv
Konferencija za novinare vezano za Javni poziv
Konferencija za novinare vezano za Javni poziv
Konferencija za novinare vezano za Javni poziv
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a