• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
28

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA 105. BRIGADE

U velikoj vijećnici održana je redovna godišnja skupština udruge 105. brigade Hrvatske vojske, na kojoj je prisustvovao bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs čiji je i sam član

Redovna godišnja skupština bila je prilika da se istakne sve ono što je udruga radila proteklih godinu dana, ali i da se izlože planovi za ovu godinu. Trenutno najvažniji projekt udruge je izdavanje Monografije ratnog puta 105. brigade koja je dala nemjerljiv značaj u Domovinskom ratu.

„Prošle godine imali smo svečanost obilježavanja 25. obljetnice 105. Brigade HV-a i 10. obljetnice postojanja naše udruge. Svečanost je okupila 600 sudionika i nazočili su brojni dužnosnici. Najveća podrška nam je bila Bjelovarsko-bilogorska županija i župan, Ministarstvo branitelja i ministar, te Grad Bjelovar i gradonačelnik. Pred nama je izdavanje Monografije, potpisan je ugovor s profesorom Karaulom koji će napisati Monografiju, a rok je listopad 2018. godine. Ovim putem apeliram na članstvo da svojim idejama daju više za unapređenje i rad naše udruge. U narednom razdoblju potrebno je angažirati se na ostvarenju rada po planu za 2017. Godinu, kao i velikoj brizi za braniteljsku populaciju i njihove obitelji.“, rekao je predsjednik udruge 105. Brigade Dragutin Novosel.

„Udruga 105. brigade ima za cilj očuvati tradiciju 105. brigade i obilježiti njen značaj za ukupnu vojnu povijest, te brinuti o članovima i članicama i njihovim obiteljima. Prošle godine imali smo postrojavanje 105. brigade, izdavanje knjige ratnog zapovjednika Stjepana Ivanića te potpisivanje ugovora za izdavanje Monografije. Ta Monografija će dati odgovor o značaju brigade u Domovinskom ratu i bit će znanstveno djelo, a samim time uvršteno u ukupnost literature koja je obvezna kada govorimo o Domovinskom ratu. Također, Monografija će se izdati i za daruvarsko područje, a Županija prati i jednu i drugu.“, izjavio je župan Bajs na redovnoj godišnjoj skupštini.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a