• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Siječanj
17

S GRADOM GAREŠNICA POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU STUDIJE IZVEDIVOSTI IZGRADNJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI KAPELICA

Bjelovarsko- bilogorska županija i Grad Garešnica potpisali su Sporazum o sufinanciranju izrade Studije izvedivosti i analize troškova i koristi za potrebe prijave projekta „Izgradnje komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni Kapelica“.

Ovim ugovorom Grad Garešnica će dobiti 75.000,00 kuna kako bi se pripremila studija izvedivosti projekta izgradnje poduzetničke zone Kapelica, analiza troškova i koristi i kako bi se prijavili na aktualni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.  Ugovor je potpisan u sklopu Sporazuma o suradnji na projektima. Projekt je usklađen sa tematskim ciljem Europske Unije, jačanjem konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.  Kako bi se pripremio dio dokumentacije, Grad Garešnica će potpisati Ugovor s Regionalnom razvojnom agencijom Bjelovarsko- bilogorske županije d.o.o. Ujedno je župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao i  obilježavanju Dana garešnice, kojim je Garešnica proslavila 17. rođendan.
Dan Grada Garešnice obilježen je sportskim, humanitarnim i kulturnim događajima. Ovom prigodom u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije održana je sveta misa, a čelnici grada zapalili su svijeće i položili vijence ispred spomen obilježja kod gradske uprave. Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali brojni ugledni uzvanici, među njima i župan Damir Bajs, zamjenik župana Neven Alić, zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Saša Lukić. Gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac pohvalio je suradnju sa Bjelovarsko- bilogorskom županijom, istaknuvši važnost izgradnje poduzetničke zone Kapelica koja će potaknuti dolazak novih ulagača.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su i javna priznanja najzaslužnijim pojedincima. Povelje Grada pripale su Gradskom društvu Crvenog križa i davaocu krvi Dubravku Berdnu, svjetskom prvaku u savate boksu Filipu Vujiću,  voditeljici pjevačke skupine Hrvatska žena KUD-a Graničar Miri Kovač i obrtnici Dragici Kuhar.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a