• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
9

S OSAM NOVIH VOZILA UPOTPUNJEN VOZNI PARK DOMA ZDRAVLJA I HITNE SLUŽBE BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je ključeve osam novih vozila za potrebe Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije tako je obnovio vozni park s tri nova sanitetska vozila, za potrebe sanitetskog prijevoza, čija je vrijednost 886.875,00 kuna i tri nova osobna automobila za potrebe patronažne službe vrijedna 238.200,00 kuna. Što se pak tiče Hitne medicinske pomoći  njen vozni park upotpunjen je s dva nova sanitetska vozila vrijedna 607.500,00 kuna.

Ove godine išlo je jedno veliko zanavljanje vozila za potrebe naše hitne pomoći i našeg Doma zdravlja. Radi se o osam vozila ukupne vrijednosti preko milijun i sedamsto tisuća kuna. Time smo poboljšali naš vozni park jer neka vozila posebice Doma zdravlja imala su preko šesto tisuća kilometara. Zato smo u ovoj 2015. dali prioritet upravo obnovi istih. Ono što me veseli je što će građani naše županije, uz povećani broj timova koji nam je odobren za 2015. i 2016. godinu, imati i najsuvremenija vozila. I vozila hitne pomoći su osposobljena s aparaturom koja je potrebita za prijevoz naših pacijenata i to ne samo u našu Opću bolnicu Bjelovar, nego i u Zagreb. Dakle, na Kliniku Rebro kada se radi o infarktima kada se pacijenti šalju direktno u kliniku u Zagreb. Na ovaj način smo u konačnici zanovili opremu koja je bitna za sve nas, istaknuo je župan Bajs prilikom predaje vozila.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a