• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Ožujak
25

Sajam vježbeničkih tvrtki u sklopu 14. proljetnog sajma u Gudovcu

Novost na ovogodišnjem Proljetnom sajmu bio je Sajam vježbeničkih tvrtki. Riječ je o projektu Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, kojega financira Europska unija s više od 157.000 eura i provodi tijekom školske godine 2010./2011. na području cijele Hrvatske.

U Gudovcu su se tako okupili učenici pedesetak strukovnih, većinom ekonomskih, srednjih škola sa svojim vježbeničkim tvrtkama.  S obzirom da program tih škola obuhvaćaju premalo praktične nastave, ovim su se projektom povezali nastavni sadržaji stručnih teoretskih predmeta za zanimanje ekonomist. Fiktivna trgovačka društva učenika na virtualnom tržištu na temelju poduzetničkih načela i znanja predstavili su i prodavali svoje proizvode. Tako su na 14. Proljetnom sajmu poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva pokazali i primijenili usvojene temeljne poduzetničke komptencije i znanja kroz osnivanje, vođenje i upravljanje trgovačkim društvom.

Sajam je otvorio ministar turizma RH Damir Bajs i naglasio potrebu razvoja i unaprjeđivanja obrazovnih programa. To čini i ministartvo kojemu je on na čelu, sufinancirajući izobrazbu zanimanja za područje turizma.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a