• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Listopad
3

SARA ZADRO, NICOLE NIKOLIĆ I IVANA JELIĆ BALTA NASTAVILE POBJEDNIČKI PUT ATLETSKOG KLUBA BJELOVAR

Mlade atletičarke, sve tri državne prvakinje u atletici, članice Atletskog kluba Bjelovar, Saru Zadro, Nicole Nikolić i Ivanu Jelić Baltu, te njihovog trenera i člana Uprave Zvonimira Ivekovića, primio je župan Miroslav Čačija.

Povod prijamu bio je posljednji niz uspjeha ovih atletičarski, ali i ukupni uspjeh Kluba o čemu se više čulo od trenera Ivekovića. Prije svega, od početka rada Kluba, iz godine u godinu, bilježe se uspjesi, a oni niti jedne godine nisu izostali. Dapače, samo su veći. Bjelovarski Atletski klub jedini se u Hrvatskoj može pohvaliti rekordom da su njegovi atletičari i atletičarke, u posljednjih dvadeset godina, čak 130 puta bili na pobjedničkom prijestolju i osvojili isto toliko medalja. Svake godine Hrvatski atletski savez objavljuje listu klubova prema ostvarenim rezultatima, na kojoj je bjelovarski Klub i prošle godine, od osamdeset klubova u Hrvatskoj, bio na 13 mjestu. Izniman je to uspjeh bjelovarskih atletičara, istaknuo je trener Iveković, budući da se trenira u improviziranim uvjetima, te da Klub nema niti svoju atletsku stazu. Dobar ovogodišnji start godišnji u Hrvatskoj atletskoj ligi sjever, trebao bi završiti i prvim mjestom. Ove je godine osvojeno 18 medalja na državnim prvenstvima.  Ističu se rezultati u štafetama, što govori o snazi Kluba koji je na ekipnom natjecanju Hrvatske, ove godine, na 3. mjestu.
Sara Zadro, Nicole Nikolić i Ivana Jelić Balta  na ovogodišnjem  prvenstvu Hrvatske u višebojima, održanom u Varaždinu, osvojile su titule državnih prvakinja Hrvatske. Sara je državna prvakinja u kategoriji u petoboju i na 60 metara prepone, Nicole Nikolić u kategoriji mlađih juniorki u sedmoboju, a Ivana Jelić Balta državna je prvakinja starijih juniorki u sedmoboju i prvakinja države u disciplini 400 metara prepone. Sve tri su izrazile zadovoljstvo zbog susreta sa županom i njegovim susretima, jer, kažu, poticaj im je što institucija poput Županije prati njihov rad i njihove uspjehe.
Župan Miroslav Čačija, mladim je atletičarkama čestitao i zahvalio što svojim uspjesima na atletskim terenima promiču i svoju Bjelovarsko – bilogorsku županiju, a Županija cijeni njihov trud i uspjeh te će ih zato prigodno i nagraditi.  Uz župana Čačiju, čestitkama su se pridružili predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko – bilogorske Fredi Pali i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a