• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
3

SASTANAK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE BBŽ

U velikoj vijećnici Bjelovarsko- bilogorske županije održan je prošireni sastanak Stožera civilne zaštite s predstavnicima žurnih službi, turističkih zajednica, pravnih osoba kojima je turizam glavna djelatnost i ostalih na kojem je sudjelovala i zamjenica župana Bojana Hribljan, inače i zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite BBŽ.

Na dnevnom redu bilo je upoznavanje s pripremnim i provedbenim aktivnostima za turističku sezonu u 2018. godini kao i upoznavanje s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. godini.

To se posebno odnosi na zadaće lokalne samouprave ( osiguranje financijskih sredstava za podmirenje troškova angažiranja i upućivanja na redovnu plansku i eventualnu izvanrednu dislokaciju, Plan operativne provedbe Programa aktivnosti), kao i planske, preventivne, operativne i nadzorne aktivnosti subjekata Programa aktivnosti u pripremi požarne sezone.

Treba napomenuti da su pozvani svi članovi da dostave svoja izvješća, što su i učinili te su ih na sastanku i prezentirali i samim time upoznali Stožer s rezultatima u proteklom periodu. 

Na sastanku je zaključeno da je Stožer civilne zaštite spreman za nadolazeću turističku i požarnu sezonu,  baš kao i sve službe kojima je zaštita i spašavanje osnovna djelatnost.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a