• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Kolovoz
10

SEDMI MEĐUNARODNI TJEDAN MLADIH

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sa suradnicima prisustvovala je na obilježavanju Međunarodnog tjedna mladih u ŠRC Kukavica.

Ovogodišnji Međunarodni tjedan mladi održava se od 6. do 13. kolovoza na području ŠRC Kukavica, gdje je okupio šezdeset mladih sudionika. Tako se u sedam dana svim sudionicima nudi bogat program, od održavanja brojnih radionica, sportskih aktivnosti do okruglog stola na teme „Mladi – ključ pokretanja zajednice“ i „Mladi kao najranjivija skupina društva – na mladima svijet ostaje“. Jedini je to besplatni ljetni edukacijski kamp ovog tipa u Hrvatskoj, koji okuplja mlade iz cijelog svijeta i tim putem promiče volonterstvo, zajedništvo, suradnju, timski rad, toleranciju, ali nudi i mogućnost edukacije, razmjenu primjera dobre prakse projekata mladih, te stjecanja novih vještina i znanja.

Bjelovarsko-bilogorska županija sudjeluje kao partner na ovom projektu, a provodi ga Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“. Inače, Međunarodni tjedan mladih je projekt koji je nagrađen od strane Europskog parlamenta i Nacionalne zaklade Karlo Veliki.

„Bjelovarsko-bilogorska županija podržava vaš rad i udrugu „Impress“. Projekt kojeg provodite je pohvalan i radi na promicanju najboljih i najljepših kvaliteta mladih. Županija je uvijek tu uz vas, jer mladi su temelj našeg društva, ali su ujedno i najranjivija skupina društva. Drago mi je što ste željni znanja i upoznavanja, jer da niste, ne biste bili ovdje danas. Također, podržavam vašu glavnu ideju, a to je govor bez mržnje i toleranciju, jer to je ideja koja je budućnost svijeta. Spomenut ću kako je naša županija jedna od najbogatijih s narodnostima i nacionalnim manjinama, na što smo izuzetno ponosni jer upravo oni predstavljaju bogatstvo društva. Stoga mi je drago da ovdje ima mladih iz raznih zemalja i da se svi dobro slažete.“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan, te poželjela svim sudionicama da budu aktivni i da se educiraju cijeli život, kako bi doprinijeli društvu.

„Ovdje smo se okupili sedmu godinu zaredom, treću godinu u Kukavici s entuzijazmom za pozitivnim promjenama u svijetu. Mi smo se dotaknuli različitih tema, a jedna od najbitnijih je „No hate“, odnosno ne mržnji Zagovaratelji smo borbe protiv mržnje i proveli smo niz radionica na tu temu. Ovdje smo da učimo i organizacijske vještine, jer potrebno nam je dodatno iskustvo. Spremni smo raditi i truditi se. Bitno je da se ovdje nalazi mnogo mladi različitih nacija i da se u kampu osjeti tolerancija te da je prisutna sloboda govora za koju se zalažemo.“, izjavila je predsjednica udruge „Impress“ Tanja Herceg.

„Drago mi je što sam ovdje i moram reći da je lijepo. Hrvatska je lijepa zemlja, a Hrvati su topli i veoma gostoljubivi. Ovdje ne trebam Internet niti mobitel jer sam okružena dragim i toplim ljudima i ovo mi je druga obitelj. Brinemo, poštujemo jedni druge i pomažemo jedni drugima i ja se ovdje ne osjećam kao stranac. Mi ovdje sve radimo zajedno, kuhamo, družimo se i spavamo u istoj prostoriji. Ovo nije prijateljstvo kratkog vijeka, već prijateljstvo za cijeli život.“, pojasnila je Anita Ayvazyan iz Armenije.

Inače, cilj Međunarodnog tjedna mladih je potaknuti mlade ljude da budu aktivni te da rade i svoje projekte. Tako je u sedam godina, zahvaljujući Međunarodnom tjednu mladih, pokrenuto pedesetak raznih projekata.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a