• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
8

SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Župan Marko Marušić ružama je darivao članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije koje je na Međunarodni dan žena održalo prigodnu sjednicu

Tom prigodom je istaknuo da Bjelovarsko-bilogorska županija može biti primjer drugim županijama jer su od troje zamjenika župana dvije žene, a od ukupno deset pročelničkih mjesta čak ih devet drže žene. Županijska skupština BBŽ također ima čelnicu.

- Žene ne drže samo tri "ćoška" u kući, kako se zna reći, već često drže sva četiri. Izazov je uskladiti obiteljski život i poslovnu karijeru, a doprinosa žena našem društvu trebamo biti svjesni tijeom cijele godine, a ne samo na današnji dan - istaknuo je župan Marušić.

Na sjednici je Jasna Mikles Horvat, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova održala kratku prezentacija o povijesnoj borbi žena za ravnopravnost i jednakost u mnogim pravima s muškarima.

Prema podacima Svjetskog ekonomskog foruma smanjenje razlika u primanjima između žena i muškaraca nestat će tek za 170 godina. I u Hrvatskoj u tom pogledu žene nisu izjednačene s muškarcima, a nasilje nad ženama još se uvijek opravdava njihovom "neposlušnošću".

Obrazovanje žena odnosno njihov udio među visokoobrazovanima jedno je od rjetkih područja gdje je postignuta, ne samo jednakost već i osjetan napredak.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a