• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
9

SLATKA NIT

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji župan Damir Bajs, direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček- Fila i predsjednik Udruge kuhara Grada Bjelovara Božidar Miodragović najavili su gastro manifestaciju „Slatka nit“ koja će se održati 12. i 13. ožujka u Bjelovaru.

Manifestacija „Slatka nit“ Bjelovarsko-bilogorske županije obuhvaća internacionalni kup slastičara Carvin, te natjecanjem učenika srednjih ugostiteljskih škola. Riječ je o jednom od natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa, a ujedno i dobroj prilici za promociju enogastronomije Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz to cilj manifestacije je i edukacija mladih kuhara, ali i predstavljanje regija, gastronomskih običaja kao i praćenje novih trendova i suvremenih tehnika u gastronomiji.

Ove godine na Slatkoj niti očekuje se pedesetak kuhara iz nekoliko zemalja, a  svoj dolazak potvrdila je i jedna od najboljih slastičarki svijeta Maria Shramko. Ona će u Bjelovaru održati i Masters class radionicu za sve zainteresirane, otkriva organizator cijele priče Božidar Miodragović.

Meni je zadovoljstvo da mogu najaviti manifestaciju koja je kao takva jedinstvena u Hrvatskoj, a to je Slatka nit. Ona će okupiti pedeset kuhara iz Hrvatske, ali i niza zemalja ovog dijela Europe i time nastavljamo izvjesnu tradiciju kulinarstva našeg kraja. To je i jedna prilika. Prilika je to da iskoristimo Slatku nit za promociju ugostiteljstva, a samim tim i turizma Bjelovarsko-bilogorske županije. Naglasit ću da će od toga imati koristi svi oni koji budu na Slatkoj niti, ali i svi naši učenici. Naime, dobar dio je edukativnog karaktera i naše srednje škole moći će pratiti najbolje kuhare iz Europe kako rade svoj posao, istaknuo je na konferenciji za novinare župan Bajs.

Meni je stvarno drago da se tako značajna međunarodna kulinarska manifestacija odvija u našoj Županiji. Što se tiče Turističke zajednice mi smo se već pobrinuli za dobar promotivni dio. Isto tako kao što znate mi smo jedna od dvadeset i dvije hrvatske PPS destinacije čiji su ključni turistički proizvodi osim zdravlja i wellnesa i vino i gastronomija. Upravo gastronomija je onaj privlačni dio ove županije koja treba postati i prepoznatljivija u tom smislu, istaknula je direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček-Fila.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a