• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
23

SPASOVDANSKI SUSRETI

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je svečanoj sjednici i Danu vijeća Srpske zajednice grada Daruvara u sklopu kojeg se održavaju i „Spasovdanski susreti“.

Manifestacija je to koja se održala sada već dvanaestu godinu za redom, a okupljene su Kino dvorani u Daruvaru pozdravili su uzvanici među kojima i župan Damir Bajs.

Kada govorimo o našoj županiji onda ju možemo opisati na razne načine. Ja naravno kažem da je to najljepša županija u Hrvatskoj koja u svom bogatstvu ima puno toga. A kada govorimo o bogatstvima ja često naznačim da smo mi županija koja je iznimna u jednoj stvari. To je da u našoj županiji žive sve nacionalne manjine koje su u Hrvatskoj. Imamo i dva manjinska zamjenika župana za srpsku i češku nacionalnu manjinu. Naš kraj je bio zahvaćen ratom i ratnih zbivanjima i utoliko je važno da postoji dobra suradnja između manjine i većine. Ne zbog toga što je to ustavna kategorija, ne zato što to moramo, nego zato što to želimo. I to je ključno za naš suživot, ali i za napredak našega kraja, istaknuo je župan Bajs u Daruvaru.

Brojni okupljeni na Spasovdanskim susretima imali su priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu nacionalnih manjina, a vrhunac večeri bio je nastup ansambla Belo platno iz Beograda.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a