• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Srpanj
18

SPORTSKA SURADNJA NK BJELOVAR I GNK DINAMO

U prostorijama nogometnog kluba Bjelovar potpisan je ugovor o sportskoj suradnji između NK Bjelovar i GNK Dinamo, na kojemu je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Ugovor o suradnji potpisali su predsjednik NK Bjelovar Josip Juraj Tominac i direktor nogometne škole GNK Dinamo Ivo Šušak. Suradnja je to koja se odnosi na usavršavanje i edukaciju trenerskog kadra, suradnju kroz omladinske škole nogometa te razmjenu igrača prvih momčadi.

„Interes o suradnji nije jednostran, on je obostran. Koliko NK Bjelovar želi surađivati s Dinamom, posebno na nivou nogometnih škola, toliko je Dinamu interesantno surađivati s  NK Bjelovar radi razvoja igrača i praćenja procesa rada. U tom dijelu, papir koji smo potpisali nije dostatan ako ga nećemo praktično provoditi. Konkretno, mi smo otvoreni za jednu suradnju na nivou trenera, na nivou mogućnosti dolaska trenera iz Bjelovara na tjedan dana praćenja našeg rada u pojedinim kategorijama. Isto tako mi prakticiramo s klubovima s kojima potpisujemo suradnju dolazak naših trenera u vašu sredinu da odrade nekoliko treninga s djecom u suradnji s domaćim trenerima. Ovim potičemo direktne susrete, posebno igrača mlađih kategorija. Također, dolazak Dinama s bilo kojom kategorijom dodatno će motivirati dječake u ovoj županiji. Naša omladinska škola je ozbiljno prepoznata u Europi.“, pojasnio je Ivo Šušak.

Predsjednik NK Bjelovar Josip Juraj Tominac napomenuo je kako je NK Bjelovar prije dvije godine bio u teškoj situaciji, pod ovrhama s dugom oko pola milijuna kuna, te s niskim rejtingom kluba. No, zahvaljujući radu, upornosti i trudu, ti problemi su prošlost za NK Bjelovar.
„GNK Dinamo ne bi bio tu da nije prepoznao da upravo NK Bjelovar zaslužuje surađivati s najtrofejnijim klubom u Hrvatskoj. Iznimna nam je čast da je Dinamo ovdje, da su prepoznali naš rad i talent koji ima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Nadam se da će nas Dinamo povesti ka putu kojem želimo a to je profesionalizam, razvoj naših mladih igrača i stvaranje novih igrača za reprezentaciju Hrvatske. Ova suradnja s Dinamom je nagrada za sav naš trud i moja osobna satisfakcija, jer smatram da sve ovo što radimo ima korist za grad Bjelovar, za županiju i svu našu djecu iz regije.“, rekao je Tominac.

„Ovaj sporazum o suradnji je uvod u novi, viši nivo konkretnih aktivnosti. Talentirani igrači nisu samo u Zagrebu, ima ih posvuda, ima ih na području naše županije i u Bjelovaru. Kako bi ostvarili svoj puni potencijal, moraju imati stručno vodstvo, a siguran sam da Dinamo može i hoće napraviti taj pomak. Također, ovom suradnjom i mi ćemo pokazati kako jedan manji klub radi u manjoj sredini, jer znamo da nije lako voditi klub kako bi se nastavila 110 godišnja tradicija, te uspjeh kluba. Što se tiče Županije, mi ćemo podupirati nogomet u cijeloj županiji, pa tako i NK Bjelovar, koji ima sjajne rezultate, pogotovo s juniorima.“, izjavio je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a