• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Veljača
21

ŠTO ĆE MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA FINANCIRATI U 2022. S PODRUČJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Poznato je koje će programe javnih potreba u kulturi resorno ministarstvo financirati u ovoj godini

Pojedinačno najveći dobitnik s područja Bjelovarsko-bilogorske županije je bjelovarski Centar za cjeloživotno učenje i kulturu, ravnateljice Zvjezdane Galkowski, kojem je za BOK festival odobreno 50 tisuća kuna.

Hrvatska čitaonica Hercegovac dobit će 15 tisuća kuna za 27. Dane hrvatskog pučkog teatra, a Bjelovarsko kazalište 10 tisuća kuna za 11. Komedija fest. Također 10 tisuća kuna odobreno je i Pučkom otvorenom učilištu Daruvar za Mali sajam kazališta – MASKA 2022.

U kategoriji profesionalna kazališna djelatnost – lokalna organizacija gostovanja dva su dobitnika. Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog Polja dobit će 15 tisuća kuna za organizaciju kazališnih gostovanja u sklopu „Kazališta u Grubišnom Polju“ dok je Pučkom otvorenom učilištu Daruvar za kazališna gostovanja odobreno 10 tisuća kuna.

U kazališnom i plesnom amaterizmu Bjelovarskom kazalištu odobreno je 15 tisuća kuna za redovni program dramsko lutkarskog studija za djecu i mlade, a Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog Polja dvaput po 5 tisuća kuna i to za četiri plesne radionice za djecu različitih uzrasta te za predstave i dvije radionice dramske skupine.

Pučko otvoreno učilište Daruvar dobilo je još 5 tisuća kuna za DARKFEST 2022. – Festival zabavne glazbe mladih.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a