• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Rujan
25

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BBŽ ODOBRIO KORIŠTENJE ŠKOLSKO-SPORTSKIH DVORANA ZA VANJSKE KORISNIKE PO VAŽEĆIM EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije danas je održao sjednicu nakon koje je održana konferencija za medije. Kako se čulo po prvi puta u našoj županiji imamo proboj COVIDA 19 u jedan dom za starije i nemoćne.
Stožer civilne zaštite BBŽ

„Imali smo pozitivnu djelatnicu iz jednog doma za starije. Sada se obrađuje taj dom, odnosno svi djelatnici i svi štićenici. Uzeli smo do sada 24 brisa, 17 nalaza je došlo negativno za 7 još čekamo. Imamo sve pod kontrolom, ali uz jako veliki trud i zalaganje. Stavili smo do sada 12 razreda u samoizolaciju, no u međuvremenu 6 razreda je izašlo. Treba naglasiti da nitko od učenika nije dobio infekciju i zarazio se u školi, nego su sve infekcije donesene izvana. Oni svatovi od 29.8. su nam stvarno napravili puno štete u smislu širenja korone. Negdje preko sto ljudi smo imali zaraženih koji su bili u svatovima ili su bili povezani sa svatovima. Naime,  poslije toga se infekcija počela širiti unutar obitelji, onda među obiteljski među obiteljima koje se druže i sada nam se na kraju epidemija već širi po mjestu boravišta. Dakle, sad stvarno ne možemo biti sigurni nigdje kada smo u trgovini, kada smo negdje u zatvorenom prostoru da netko kraj nas nije zaražen. Znači moramo se pridržavati mjera kada smo u zatvorenom prostoru maska obavezno, držati svugdje distancu“, kaže dr. Vesna Grgić epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo. 

Stožer civilne zaštite na današnjoj sjednici donio je novi set odluka i preporuka koje su vezane uz epidemiološku situaciju u ovom dijelu Hrvatske, odnosno naše županije.

„Donijeli smo odluku da se naše školsko-sportske dvorane mogu koristiti sukladno prijedlogu Nacionalnog stožera. To znači da sve one mogu početi primati klubove ili druge korisnike nakon završetka nastave, da će se u međuvremenu dezinficirati dvorane i da iduće jutro dvorane moraju biti spremne za naše školarce. U prijevodu dok su školarci u školama ne može biti korištenje dvorana dozvoljeno. Također, dobili smo zahtjev od Stožera civilne zaštite Općine Đulovac za ograničenje rada ugostiteljskim objektima do 9 sati navečer što smo i prihvatili te preporuku za crkve na području općine Đulovac da se koriste maske tijekom vjerskih svečanosti. Mi smatramo da je to opravdano i shodno tomu to smo proslijedili prema državnom stožeru koji donosi konačnu odluku. Sve službe županije, a tu prvenstveno mislim na naše epidemiologe, zdravstvo, školstvo i drugi rade sve napore da situacija ostane pod kontrolom. Pozivam sve građane da temeljem ovih brojki i okolnosti poštuju sve preporuke koje su dane i da štitimo jedni druge“, naglasio je župan Damir Bajs na konferenciji za medije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
Stožer civilne zaštite BBŽ
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a