• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Srpanj
13

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BBŽ POZIVA SVE DA SE PRIDRŽAVAJU NOVIH MJERA OBRANE OD COVIDA 19

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novooboljelih od COVIDA 19 tako da županija ostaje na jednoj oboljeloj osobi.

Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije poziva sve građane da se pridržavaju mjera koje su danas stupile na snagu, a odnose se na obavezno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama, javnom prijevozu, trgovinama te na zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti.

Od danas organizatori okupljanja bilo javnih bilo privatnih koji očekuju više od sto sudionika obvezni su najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja dostaviti podatke Županijskom centru 112  o svrsi, mjestu, danu i vremenu održavanja, podatke kontakt osobe i očekivani broj sudionika. Također, organizatori okupljanja dužni su voditi pisanu evidenciju sudionika i držati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Mi ćemo preporučiti da se kontrole povećaju, ne na način da se nešto kažnjava, nego da se ljude upozori na to da je korona među nama. Opasnost od širenja korone vezana je uz javne skupove posebice uz skupove s velikim brojem ljudi. Ja pozivam sve da ispune svoju zakonsku obvezu i ako imaju bilo kakav skup javni ili privatni, odnosno događanje koje prelazi sto ljudi da se jave službi 112 da se osigura kontrola nadzora tog događanja. Nemojte se bojati ne radi se o kažnjavanju, radi se zapravo o prevenciji i ako će kome koristiti to će biti vama koji imate organizaciju takvog jednog događanja“, ističe župan Damir Bajs.

„Sada je na nama da se zbilja držimo preporuka. Vidimo kako se stvari događaju svagdje, da se stvarno držimo onih preporuka radi svih nas. Ako je netko bio na nekakvom okupljanju van naše županije i sazna da je na tom okupljanju bilo oboljelih od korone svakako se treba javiti ili svome liječniku ili nama epidemiolozima. Sad je odgovornost na nama, jer je virus uzeo stvarno puno maha“, kaže dr. med. Vesna Grgić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ.

„Korona je među nama, život ide dalje. Bjelovarsko-bilogorska županija i Stožer civilne zaštite će biti aktivan i proaktivan, dapače. Mjere ćemo provoditi, osigurati nabavu dodatne zaštite opreme za ukupnost zdravstvenog sustava, za sve one djelatnike koji rade u zdravstvenom sistemu, za naše domove za starije, ali osigurat ćemo za sve pacijente maske ukoliko ih nemaju. Želimo biti tamo gdje jesmo županija koja je pri vrhu obrane od koronavirusa. Kod nas nije nitko preminuo od korone i želimo da to tako i ostane“, naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. 


#ostanimoodgovorni
#nosimomasku
#držimodistancu
#perimoruke
#čuvajmozdravlje

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a