• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Siječanj
27

SUD PRIHVATIO NOVI PREDSTEČAJNI PLAN - DARUVARSKA VODOPRIVREDA DOBILA ŠANSU ZA OPSTANAK

Potvrđena promjena predstečajnog plana

Trgovački sud u Bjelovaru na današnjem je ročištu potvrdio promjenu predstečajnog plana za daruvarsku Vodoprivredu d.d. prema kojem će vjerovnicima biti isplaćeno 50 posto njihovih potraživanja, dok će preostalih 50 posto, zajedno s kamatama, biti otpisano. Time su se stekli uvjeti za spas Vodoprivrede, točnije za izbor strateškog partnera koji će dokapitalizacijom osigurati opstanak, ali i razvoj tvrtke.

- Na taj način smo ukupna dugovanja prepolovili što će omogućiti novim vlasnicima da više sredstava ostane za likvidnost, obnovu mehanizacije, ali i lakše tržišno natjecanje. Bez potvrde novog predstečajnog plana strateški partneri ne bi mogli ni ući u ovu priču, a to bi onda bio i kraj za Vodoprivedu – istaknuo je Robert Marinić, direktor daruvarske Vodoprivrede d.d.

Današnjim raspletom zadovoljan je i župan Marko Marušić koji se od prvog dana svog mandata zauzimao za spas Vodoprivrede.

- Drago mi je da su vjerovnici prepoznali potencijal tvrtke i dali šansu za njezin opstanak. Da je to sasvim realno najbolje svjedoči podatak da je od 191 vjerovnika promjenu predstečajnog plana prihvatilo njih 111 koji imaju čak 78 posto ukupnih potraživanja – kazao je župan Marko Marušić.

Na skupštini dioničara, sazvanoj za ponedjeljak 31. siječnja, trebao bi se izabrati novi strateški partner koji će imati 60 dana za isplatu vjerovnika čime bi napokon završio predstečajni postupak.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a