• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
21

SUFINANCIRANJE „POMOĆI U KUĆI STARIJIM OSOBAMA“ U OPĆINI VELIKI GRĐEVAC

U sklopu radnog posjeta općini Veliki Grđevac župan Damir Bajs potpisao je Ugovor o sufinanciranju programa „Pomoć u kući starijim osobama“ prema kojemu će za tu namjenu Županija izdvojiti pola milijuna kuna.

Na području općine Veliki Grđevac Centar za pomoć i njegu skrbi s dvanaest djelatnika skrbi o oko dvije stotine osoba starijih od 65 godina. Sama Općina osigurava 150 tisuća kuna. Bjelovarsko-bilogorska županija provodi i sufinancira brigu o starijima u suradnji s gradovima i općinama već niz godina. Riječ je godišnjem iznosu od milijuna i pol kuna, a i ovom prilikom župna Damir Bajs naveo je da smo među hrvatskim županijama koje imaju najveći postotak stanovnika starijih od 65 godina, ruralna smo županija, „I mi moramo“ – istaknuo je župan, „učiniti sve da im se pruži osnovna briga i da oni ostanu svojim domovima i u svome okruženju.  Župan Damir Bajs ovom prilikom posjetio Neveku Benić iz Donje Kovačice korisnicu „Pomoći u kući“ već nekoliko godina.
U pratnji svojih suradnika i načelnika Općine Marijana Dautanca, župan Damir Bajs posjetio je OŠ“Mato Lovrak“ u Velikom Grđevcu,  obišao Poduzetničku zonu Bregovci, vodocrpilište „Grđevica“ i „Centar Mato Lovrak“.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a