• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
4

SURADNJA GRADA GRUBIŠNOG POLJA I BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Grad Grubišno Polje i Bjelovarsko-bilogorska županija nastavljaju suradnju zacrtanu potpisanom Promemorijom o suradnji koju su gradonačelnik Zlatko Mađeruh i župan Damir Bajs potpisali u ožujku ove godine. Na taj način Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja provoditi partnerski odnos sa svojim Općinama i Gradovima, a u cilju ravnomjernog ulaganja na području cijele županije i podizanja standarda života svim svojim građanima.

Suradnja se tako s Grubišnim Poljem nastavlja na programu Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Naime, nakon što je država promijenila pravila igre i prestala sufinancirati spomenuti program u većem dijelu, svoja leđa podmetnula je Bjelovarsko-bilogorska županija i u Gradu Grubišnom Polju financira provođenje programa za stotinjak korisnika. Za tu namjenu do sada je Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila 280 tisuća kuna, a potpisom aneksa ugovora Županija za provođenje programa Pomoć u kući na grubišnopoljskom području izdvaja još dodatnih 35 tisuća kuna. Aneks ugovora potpisali su župan Damir Bajs i gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

U prilici obilježavanja Dana grada Grubišnog Polja župan Damir Bajs, gradonačelnik Zlatko Mađeruh i direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac potpisali su i Sporazum o suradnji na organizaciji 12. Gospodarskog sajma – sajma sira. Riječ je o Sporazumu putem kojeg se Županija i Bjelovarski sajam obvezuju grubišnopoljskom sajmu pomoći financijski, tehnički, te promidžbeno. Gospodarski sajam - Sajam sira će se ove godine održati 15. i 16. studenog u tamošnjoj školsko-sportskoj dvorani.

Tijekom posjeta Gradu Grubišnom Polju, a uoči održavanja svečane sjednice povodom Dana Grada Grubišnog Polja župan Damir Bajs potpisao je i Sporazum o financijskoj pomoći tamošnjem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu s predsjednikom DVD-a Darkom Novotnijem. Naime, grubišnopoljski DVD-e uputio je Županiji zahtjev za financijsku pomoć za nabavku kombi vozila. Bjelovarsko-bilogorska županija iz svog proračuna za tu namjenu izdvojit će 30 tisuća kuna.

Župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je i svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Grubišnog Polja. Dan Grada obilježava se kao spomen na prvu oslobodilačku operaciju u Domovinskom ratu „Otkos 10“ u kojoj je oslobođeno okupirano područje bivše Općine Grubišno Polje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a