• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
5

SVEČANA SJEDNICA VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE BBŽ

Povodom krsne Slave svetog Đorđa – Đurđevan, održana je svečana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Tom prilikom, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine BBŽ Darko Karanović dodijelio je povelju „Pavle Solarić“ županu u znak zahvalnosti za rad na očuvanju opstanku identiteta, kulture i duhovnosti srpskog naroda na ovim prostorima. 

„Meni je velika čast što sam dobio ovu povelju. Uz ovu nagradu veseli me što sam mogao surađivati s Vijećem srpske nacionalne manjine, te s Koordinacijom vijeća svih nacionalnih manjina. Naša županija je posebna, imamo više predstavnika nacionalnih manjina nego što je naznačeno u Ustavu Republike Hrvatske što se odražava na našu kulturu i gastronomiju. Svaka manjina mora brinuti o svojoj kulturi, jeziku, pismu i vjeroispovijesti. Mi moramo biti partneri u tome, a meni je drago da sam župan tako raznovrsne, ali skladne županije. Imao sam priliku biti pokrovitelj na nizu manifestacija, a mene veseli aktivnost našeg Vijeća. Te aktivnosti moraju od nekoga krenuti, stoga bih se zahvalio predsjedniku Karanoviću na tome. Nedavno smo imali i suradnju s Republikom Srbijom u projektu koji je bio vezan za mlade, ali imamo i niz drugih aktivnosti i manifestacija, poput Smotre nacionalnih manjina,  koja je jedinstvena u Hrvatskoj. Također, Bjelovar je bio središte europskog projekta, gdje je Županija bila prikazana kao primjer dobre prakse kako Županija treba surađivati s nacionalnim manjinama. Zato hvala na svemu što smo dosada zajedno napravili.“ Rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a