• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
23

SVEČANO OTVOREN POČETAK RADOVA U VELIKOM GRĐEVCU

Župan Damir Bajs, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić te pomoćnik ministra regionalnog razvoja EU fondova Venko Ćurnil, svečano su otvorili početak radova rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene postojeće sportsko rekreacijske građevine i bazen te izgradnje novih bazena i igrališta u Općini Veliki Grđevac.

Projekt pod imenom „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ je projekt javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera s ciljem razvoja selektivnog oblika turizma kao što je sportsko – rekrativni i dječji/obiteljski turizam. Ovim projektom doprinosi se raznolikosti turističke ponude, razvoju gospodarstva i stvaranju radnih mjesta. Ukupna vrijednost projekta je 19.076.515,54 kuna od kojih su 15.535.914,25 kuna bespovratna sredstva Europske unije.

Ovo je prvo ulaganje Europske unije u naše područje. Ovdje imamo puno turističkih atrakcija, poput centra Mato Lovrak i Kukavica, a ovim projektom ćemo samo zaokružiti turističku ponudu. Istaknuo bih da su lokalne tvrtke bile najjeftinije, te su dobile posao nakon dugo vremena. Izjavio je župan Bajs te se zahvalio ministarstvu na pomoći i pruženoj potpori.
Za Veliki Grđevac i okolicu ovo je povijesni trenutak. Naglasio je načelnik Dautanac, te nadodao. Zatvoreni bazen imali smo 40 godina, a za devet mjeseci imat ćemo otvorene bazene koji će služiti za turističku ponudu, prvenstveno djeci koja dolaze u naš kraj. Put je bio dug od same ideje do realizacije, ali smo uspjeli. U pravom trenutku smo imali glavni projekt, ali bih naglasio kako u ovom projektu su zapravo tri projekta. Izgradnja bazena, proizvodnja električne energije, te solarno grijanje vode, čime bazeni neće biti na gubitku. 
Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku danas položiti kamen temeljac. Izgradnju bazena treba gledati kao ulaganje u budućnost. Jer ovo ne utječe samo na razvoj turizma, već i na gospodarski razvoj cijelog mjesta, jer tada mjesto dobiva na vrijednosti ako su građani zadovoljni. Osim toga, ovim projektom možemo vidjeti što znači suradnja općine, županije, ministarstva i Europske unije. Nadam se da ćemo se moći okupati u bazenima 1. svibnja sljedeće godine. Rekla je ministrica Mrak Taritaš.
Kada se govori o velikim projektima, tada moram pohvaliti načelnika i župana na dobrom i kvalitetnom projektu. Dokaz da općina Veliki grđevac priprema dobre projekte pokazuje primjer da su dobili i nekoliko stotina tisuća kuna od ministarstava. Ovim projektom će 40 milijuna kuna indirektno ili direktno ući na lokalnu razinu, što mnogo znači za ovu županiju. Zaključio je zamjenik ministra gospodarstva Leverić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a