• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
11

SVJETSKI DAN BOLESNIKA

U bjelovarskoj Općoj bolnici obilježen je Svjetski dan bolesnika, a obilježavanju se pridružio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicama.

Svjetski dan bolesnika proglasio Papa Ivan Pavao II, a obilježava se na dan ukazanja Marije u Lurdskoj špilji 11. veljače. I obilježavanje Dana bolesnika započelo je  Svetom misom u bolničkoj Kapelici koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak. Danas je Svjetski dan bolesnika i poruka dana je upućena svim zdravstvenim djelatnicima i svima koji rade s bolesnim osobama da to što čine u svom radu i pomaganju je nešto posebno i jako veliko, poručio je biskup Huzjak.

Nakon Svete mise svi okupljeni obišli su pacijente na hemodijalizi na Internom odjelu bjelovarske bolnice.

Mi smo jedna od najstarijih Županija u Hrvatskoj i naši bolesnici mogu i trebaju imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu što ovisi i o stanju naših zdravstvenih ustanova materijalnom, te ljudskom. Županija je vlasnik niza zdravstvenih ustanova, a danas smo u našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi Općoj bolnici Bjelovar ključnoj za skrb naših pacijenata. Veseli da bolnica sada kada je u sanaciji ima dobre rezultate i da je među najboljima u Hrvatskoj. Ono što je važnije za sve nas u budućnosti je da projekt koji postoji, projekt koji je završen i za koji postoji građevinska dozvola, a to je gradnja praktički nove Opće bolnice Bjelovar bi trebala krenuti uz potporu ministarstva, a što je naznačio ministar Varga prilikom prošlotjednog  posjeta našoj bolnici. Projekt će biti kandidiran prema EU fondovima. To je ključno i bitno, a nova bolnica objedinjava novih dvadeset tisuća kvadrata u bruto iznosu, a pružit će može reći slobodno prostorni prelazak iz 19. u 21. stoljeće, istaknuo je župan Bajs.

Već idući tjedan sastanak je kod ministra Varge i nakon dvije evaluacije ministarstva regionalnog razvoja, a nakon obećanja ministra Varge kako je taj projekt na vrhu prioriteta ministarstva zdravlja, treba očekivati da navedeni pristup može i treba dati rezultate u slučaju realizacije tog projekta.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a