• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Siječanj
28

TEMELJITA ENERGETSKA OBNOVA OČEKUJE I PODRUČNU ŠKOLU DAUTAN

Bjelovarsko-bilogorska županija na drugom je mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje. Najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove, dogradnje i izgradnje 50 školskih objekata.
Područna škola Dautan

Jedna od škola na kojima radovi energetske obnove tek trebaju započeti je PŠ Dautan OŠ „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača, projekt vrijedan 640 000 kuna, za koji je raspisan natječaj za izvođača radova.

Nakon što radovi energetske obnove budu završeni, Bjelovarsko-bilogorska županija školu će opremiti novim namještajem, sve kako bi učenici i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

U obnovu će tako još jedna manja županijska područna škola, a cilj Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka župana Damira Bajsa je da sve škole kojima je Županija osnivač, kako velike matične, tako i male područne, budu obnovljene.

Ujedno, energetskom obnovom Područne škole Dautan nastavljaju se ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača budući da je matična školska zgrada već obnovljena, kao i područne škole u Međurači i Severinu, čime se ulaganja u školstvo vezana uz Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ zajedno s područnim školama  posljednjih godina penju na preko 3,5 milijuna kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Područna škola Dautan
Područna škola Dautan
Područna škola Dautan
Područna škola Dautan
Područna škola Dautan
Područna škola Dautan
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a