• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
17

TOP DOGAĐANJE TURISTIČKE ZAJEDNICE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije prisustvovao je i u svojstvu predsjednika Povjerenstvu za odabir top događanja Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Povjerenstvo se održalo na imanju obitelji Salaj nedaleko od Grabovnice, najpoznatijem obiteljskom imanju u Hrvatskoj kada govorimo o Božićnoj priči, manifestaciji koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Upravo je Božićna priča prepoznata kao top događanje na području Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, top događanje koje će županijska Turistička zajednica prijaviti na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice „Potpore događanjima u 2015. godini“.
Naime, Božićna priča zadovoljava kriterije postavljene od strane HTZ-a, jer između ostalog riječ je o manifestaciji koju posjeti preko 70 tisuća posjetitelja i koja je iz godinu sve veća turistička atrakcija.
Kada govorimo o turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije mogu reći da rezultati sada u 2015. godini pokazuju znatan napredak. Mi smo prva županija po porastu i broju noćenja kako stranih tako i domaćih turista u Hrvatskoj.  Međutim ono što želimo je da naša destinacija bude prepoznata u jednom širem okružju. Tako smo htjeli i po prvu puta kandidirati jedno događanje na mjeru Hrvatske turističke zajednice, a to je top događanje. To nije događanje koje je lokalnog karaktera, već ima državni značaj i samim tim ima značaj i na ukupnost hrvatskog turizma. Upravo to događanje je Božićna priča. Možemo reći da 71 tisuća turista koji su došli ovdje lani pokazuje značaj te manifestacije. Na nama je da opravdamo ovu kandidaturu i vjerujem da bi mogla i trebala biti prepoznata od glavnog Ureda HTZ-a. Sama činjenica da se takvo nešto događa na kontinentu, da imamo toliki broj turista i domaćih i stranih dovoljno govori da se radi o top događanju. Time bi naš kraj dobio manifestaciju od značaja za cijelu Hrvatsku, a turizam našeg kraja dodatni poticaj, rekao je župan Bajs nakon održanog Povjerenstva koje je upravo Božićnu priču potvrdilo kao top događanje na području TZ Bjelovarsko-bilogorske županije.
Važno je da u kraju u kojem živiš u kojem radiš da se razvija turizam i da Turistička zajednica županije kaže – da imamo manifestaciju koja je svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem obitelji Salaj doprinijela tome da bude top događanje. Kao što je župan rekao Božićna priča ima preko 71 tisuću posjetitelja i samim tim ona dosita zadovoljava kriterije biti top manifestacija u Hrvatskoj. Naša Turistička zajednica kandidaturom te manifestacije želi reći da je to događaj koji je napravio i širi zamah u turizmu za cijelo ovo područje. Naime, ona generira ne samo jednodnevne posjete nego i više dolazaka i noćenja na cijelu manifestaciju. Znamo da Božićna priča traje u vrijeme pred i post sezone i to je ono razdoblje koje nam je jako važno po programu 365. Priča traje punih mjesec dana. Rijetko tko na kontinentu u to vrijeme dovodi toliko turista, istaknula je direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček Fila.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a