• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
20

TRADICIONALNI BOŽIĆNI DOMJENAK BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

U hotelu Central održan je tradicionalni Božićni domjenak Bjelovarsko-bilogorske županije koji je okupio poslovne partnere Županije.

Bila je to prilika da se župan Damir Bajs osvrne na rezultate u 2016. godini, predstavi planove za 2017., ali i čestita nadolazeće blagdane.

„Ako govorimo o 2016. godini, onda se naša županija u nekoliko stvari nema pravo žaliti. Možda je najvažnije stanje gospodarstva gdje smo tri godine zaredom bolji od drugih, bolji od prosjeka Hrvatske, bolji od prosjeka okolnih županija. Zahvaljujem prvenstveno gospodarstvenicima na tome, na povjerenju koje se ukazuje i na htijenju da budemo prva županija u Hrvatskoj po investicijama, preko milijardu kuna investicija, po dohotku, dobiti, zapošljavanju, te po smanjenju broja nezaposlenih koje je rekordno manje u odnosu prije tri godine, a to je najveći pad u cijeloj Republici Hrvatskoj. Na nama je da ostanemo na tom tragu i za iduću 2017. godinu. Najviše nas veseli da pruga prema Bjelovaru ide svojim putem, da se gradi, da ćemo iduće godine biti povezani s metropolom na način koji svi očekujemo i da će pruga nakon pedeset godina biti projektirana sredstvima Europske unije. Moram napomenuti i da se poljoprivreda probudila. Vidimo po natječajima koje objavljuje ministarstvo da smo prvi ili drugi po odobrenjima vezanim uz poljoprivredu. 106 milijuna kuna sredstava Europske unije ili sredstva koja su došla kroz programe ministarstva su pokazatelj da možemo biti jednako dobri, ako ne i bolji od drugih. Ne možemo se odmah izvući iz svega onoga što je bilo prije. Trebat će niz godina da bismo došli barem među desetak onih najboljih županija Hrvatske, ali put je dobar.“, rekao je župan Bajs te svim građanima i građankama čestitao Božić i sretnu novu 2017. godinu.

Dobre želje povodom nadolazećih blagdana uputio je i predsjednik Županijske skupštine Marijan Coner.

„Evo nas ponovno na kraju kalendarske godine kada pomalo svi razmišljamo što smo to napravili ove godine, jesmo li zadovoljni, jesmo li ostvarili sve svoje planove, želje, snove. Ukoliko nismo, imamo priliku da to ponovimo u idućoj koja nam dolazi. Svima skupa, osobito vama nazočnima, vašim obiteljima, vašim tvrtkama želim da iduća godina bude doista puno bolja, nego je bila ova. Želim vam svima skupa dobro zdravlje i puno dobrog raspoloženja.“ rekao je Coner.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a