• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
22

„TRČANJEM PROTIV RAKA“

Na bjelovarskom Korzu održana je 15. humanitarna utrka pod nazivom „Trčanjem protiv raka“, u organizaciji Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije. Ova utrka trči se svake godine u čast mladiću Terry Foxu.

Utrku je prvi započeo Terry Fox koji je obolio od karcinoma desne noge sa 18 godina. Tri godine kasnije želeći prikupiti sredstva za ostale bolesnike, na umjetnoj nozi, uputio se na utrku po Kanadi. Terryjev osobni maraton inspirirao je mnoge i tako stekao naklonost mnogih Kanađana koji su ga prozvali „Maraton nade“. Nakon što je trčao 143 dana i istrčao 5373 kilometra bio je prisiljen prekinuti maraton jer se karcinom proširio. Terry Fox preminuo je 1981. godine u dobi od 22 godine .

Tako su se na bjelovarskom korzu mogli vidjeti najmlađi sportaši i sportašice, a Sportska akademija Mali Olimpijac prezentirala je svoj rad sa djecom predškolske i školske dobi, nakon čega je uslijedila humanitarna utrka „Trčanjem protiv raka“ s ciljem potpore osobama oboljelim od raka. Kupnjom majice, učesnici su pomogli u nabavi medicinske opreme Općoj bolnici Bjelovar, te aktivnostima prevencije i ranog otkrivanja zloćudnih bolesti.

Ovu humanitarnu akciju došle su podržati i pročelnica Kabineta župana Mirna Čačić Klobučić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a