• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
21

„TRČANJEM PROTIV RAKA“

Na bjelovarskom korzu održana je tradicionalna 16. humanitarna utrka pod naslovom „Trčanjem protiv raka“ u organizaciji Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a humanitarnoj utrci priključila se i zamjenica župana Bojana Hribljan.

Inače, utrku je prvi započeo Terry Fox koji je obolio od karcinoma desne noge sa 18 godina. Tri godine kasnije, 1980. godine, na jednoj umjetnoj nozi krenuo je na utrku po Kanadi od istočne do zapadne obale, a sve kako bi skupio sredstva za ostale bolesnike. Terryjev osobni maraton, u kojemu je trčao po 42 kilometara dnevno, inspirirao je i stekao naklonost mnogih koji su ga prozvali „Maraton nade“. Nakon što je trčao 143 dana i istrčao 5373 kilometra bio je prisiljen prekinuti maraton jer se karcinom proširio. Terry Fox preminuo je 1981. godine u dobi od 22 godine.

Utrka „Trčanjem protiv raka“ organizira se kao potpora osobama oboljelih od raka, a svi učesnici kupnjom majice pomogli su Ligi protiv raka BBŽ u donaciji za nabavu medicinske opreme Općoj bolnici Bjelovar, te aktivnostima prevencije i ranog otkrivanja zloćudnih bolesti.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a