• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
13

TURISTIČKA ZAJEDNICA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE NA PLACE2GO

U zagrebačkom Boćarskom domu ovog vikenda održava se Place2go Međunarodni sajam turizma koji je ove godine okupio sto i četrdeset izlagača iz osamnaest zemalja svijeta.

Svoje turističke adute na tom prestižnom sajmu ponudili su i turistički djelatnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a pod okriljem svoje Turističke zajednice.

Predstavljamo se s najboljom reprezentacijom, ja bih rekla, turističke ponude Bjelovarsko-bilogorske županije. Tu smo s ruralnim turizmom s OPG-ovima – Bilogorskom turističkom rutom, tu je naša Božićna priča obitelji Salaj, a tu su i daruvarske toplice. Osim onoga što imamo dobru hranu i vino imamo i Termalni vodeni park, ljekovito blato, ljekovitu vodu. Sve smo to skupili onako hedonistički – zdravu hranu, vino, gastronomiju, terme i manifestacije koje se neprestano događaju s vodećom Božićnom pričom, otkrila je na sajmu direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček Fila.

Zagrebački Međunarodni sajam turizma nije propustio ni vodeći čovjek Županije bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, koji je uz naravno obilazak sajma, održao i niz sastanaka vezanih uz turizam Županije, a bila je to prilika da sada bivši ministar turizma Bajs i trenutni Lorencin razmijene iskustva.

Mene veseli da mi nastupamo kao Županija, ali me veseli i interes privatnog sektora OPG-a tvrtki koje se bave turizmom da budu ovdje, ovdje gdje se zapravo izmjenjuju iskustva, ali i dolaze potencijalni klijenti. Ono što bih istakano da smo već na početku sajma imali niz sastanka između naših privatnika i turoperatora i turističkih agencija, posebice iz Slovenije i to pokazuje da postoji mogućnost jačeg turizma na kontinentu, a time i u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Brojke koje sada imamo pokazuju isto tako da turizam ne mora biti na moru. Sada ovog trenutka u veljači Bjelovarsko-bilogorska županija je šesta županija u cijeloj Republici Hrvatskoj po broju noćenja. Dakle, ima se na što doći, imamo atrakcija i turisti to prepoznaju, istaknuo je župan Bajs na sajmu Place2go.

Inače, zagrebački Međunarodni sajam turizma u posljednje tri godine obišlo je oko 40 tisuća posjetitelja, a svoje turističke adute pokazalo je 450 izlagača.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a