• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
26

TURISTIČKI ARANŽMANI BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE NA POLICAMA TUROPERATERA U HRVATSKOJ

Na izletištu na „Malenom Brijegu“ u Ribnjačkoj nedaleko od Bjelovara održana je sjednica Turističkog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije kojom predsjeda bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Bila je to prilika da se članovi vijeća upoznaju s ostvarenjem plana u 2014. godini, ali i planovima za ovu godinu. Kako je istaknula direktorica županijske Turističke zajednice Jasna Vaniček Fila radilo se izuzetno puno na promociji, što je u konačnici rezultiralo i dobrim pokazateljima turističkog prometa. Prosinac je bio jako dobar gdje smo zabilježili čak 32% više noćenja, istaknula je Fila. Ne treba zanemariti i dvije važne nagrade koje su lani osvojili županijski turistički djelatnici na Danima hrvatskog turizma što znači i dodatnu promociju turizma našeg kraja. Jača promocija tako se očekuje na samo putem nominacija za nagrade, nego i veća medijska promocija turizma županije.

Da će prilike za promociju ove godine biti dosta potvrđuje i ambiciozni plan predstavljanja turizma naše županije, ne samo u Hrvatskoj, već i izvan nje. Prva prilika za predstavljanje je na zagrebačkom Međunarodnom sajmu turizma Place2go koji će održava idućeg mjeseca. U travnju su županijski turistički djelatnici na promociji u Puli. Nakon toga u svibnju slijedi predstavljanje na 15. Festivalu cvijeća u Zadarskoj županiji i međunarodna predstavljanja u Bruxuellesu i Pragu. Lipanj je rezerviran za Gastro stol u Biogradu na moru, a u rujnu veća promocija županijskog turizma očekuje se na bjelovarskom Međunarodnom Jesenskom sajmu. Velik dio tih predstavljanja financijski podupire Hrvatska turistička zajednica, jer proračun županijske Turističke zajednice od milijun i sto tisuća kuna to ne bi omogućio.

Za jaču promociju županijskog turizma zalaže se i župan Bajs ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz promociju potrebno je osigurati i županijske turističke aranžmane da budu vidljivi na policama turističkih agencija. Prvi korak na tom putu već je napravljen.

Županiji treba parter za razvijanje turizma u smislu onoga što nemamo, a to su organizirani dolasci. Bez toga se turizam teško može graditi. Tu želim da se počne nešto dešavati. Za početak ponudit ćemo nekoliko turističkih aranžmana. Tu će se naći Terezijana po prvi puta u takvom aranžmanu. Svako to se odnosi i na Božićnu bajku koja u tom smislu nije bila dovoljno vidljiva. Na turističkim policama agencija želim vidjeti i Lovrakov centar, odnosno vlak u snijegu i naravno aranžman vezan uz daruvarski kraj. Za početak bi ja htio da imamo četiri do pet aranžmana i kada se ode na internet i upiše Bjelovar ili pak Bjelovarsko-bilogorska županija da se ponudi gotova tura koja je već spremna. Dakle, da nazovete i netko vam tu turu i omogući, a ne da se ture koje se rade at hok ili prigodno, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a