• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
26

U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI OD KARCINOMA DOJKE GODIŠNJE UMRE OKO 20 ŽENA

Bjelovarsko-bilogorska županija priključila se obilježavanju Dana narcisa u znak podrške svim ženama koje su se suočile i bore se s karcinomom dojke te s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti

Humanitarnu prodaju narcisa na bjelovarskoj Gradskoj tržnici u organizaciji Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruge žena oboljelih od karcinoma dojke i Kluba laringektomiranih osoba Bjelovar podržali su  zamjenica župana Marija Jungić, v.d. ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vedran Trupac i v.d. ravnateljice Opće bolnice Bjelovar Sanela Grbaš-Bratković.

Sav prihod od prodaje donirat će se bjelovarskoj bolnici za kupnju reagensa za tumorske biljege za dojke.

U Hrvatskoj godišnje obolijeva oko 2800 žena. Umire ih oko 700. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji godišnje obolijeva oko 70 žena, a bitku s bolešću izgubi njih oko 20. Na te je podatke upozorio Želimir Bertić, predsjednik Lige protiv raka BBŽ istaknuvši da se u odnosu na razdoblje prije pet godina brojka umrlih žena u Hrvatskoj prepolovila, što pokazuje da nacionalni program borbe protiv te bolesti koji traje već 20 godina daje rezultate jer sve više žena postaje svjesno važnosti prevencije i odaziva se mamografskim pregledima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a