• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Travanj
4

U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU „SUKOB INTERESA I PODNOŠENJE IMOVINSKIH KARTICA“

Bjelovarsko-bilogorska županija deveta je u Hrvatskoj u kojoj su članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa održali edukaciju

- Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa značajno je proširio broj obveznika tako da je puno pitanja i nejasnoća i zato mi je drago da su članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa danas ovdje da nam odgovore na sva naša pitanja i daju informacije iz prve ruke – kazao je župan Marko Marušić obraćajući se sudionicima edukacije na temu „Sukob interesa i podnošenje imovinskih kartica“ koju je u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom provelo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Novi Zakon na snagu je stupio uoči Božića prošle godine i njime su sada po prvi put kao obveznici obuhvaćeni ravnatelji zdravstvenih i drugih ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i područne samouprave. Oni su ti, kako je potvrdila i predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković koji imaju najviše pitanja i nejasnoća i zbog kojih su se i odlučili organizirati edukacije na terenu i na taj način smanjiti pritisak na rad Povjerenstva.

- Mnogo je onih koji se po prvi put susreću s ovim zakonom koji je kompliciran i ova edukacija je upravo najviše njima namijenjena jer mnogi od njih uopće nemaju ideju koje su sve restrikcije zakona koji mi provodimo – kazala je Novaković naglasivši da je puno limita koje donosi novi Zakon, a kojih novi obveznici u najvećem dijelu uopće nisu svjesni. Najviše nejasnoća, dodala je, vezano je za obvezu popunjavanja imovinskih kartica i upravo u tom segmentu edukacija donosi najviše koristi za nove obveznike.

Prema dostupnim podacima na razini cijele Hrvatske ima oko tisuću i petsto osoba koje su novi obveznici ovog Zakona i kako se na edukaciji moglo čuti, svi oni će tijekom ovog mjeseca dobiti svoje korisničke račune i od tog trenutka im teče obveza popunjavanja imovinskih kartica dok se svih ostalih odredbi moraju pridržavati od dana stupanja Zakona na snagu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a