• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Studeni
16

U BJELOVARU OTVORENA ISPOSTAVA HAMAG-BICRA

U Bjelovaru je, u zgradi Tehnološkog parka, otvorena ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).
U BJELOVARU OTVORENA ISPOSTAVA HAMAG-BICRA

Riječ je o četvrtoj ispostavi u Hrvatskoj, nakon Čakovca, Antunovca i Dubrovnika, a plan je otvoriti ih u svim županijama.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRA Vjeran Vrbanec istaknuo je da je Agencija dosad pomogla gospodarstvu s bjelovarsko-bilogorskog područja s više do 330 milijuna kuna, a očekuje da će kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te višegodišnji financijski okvir ta pomoć biti još izdašnija.

Otvorenje ispostave u Bjelovaru kojem je bila nazočna zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić sa suradnicima, dio je druge faze projekta BOND (Business Organisations Network Development) kojem je cilj stvaranje povoljnijeg poduzetničkog okruženja diljem Hrvatske. Tim projektom povezana je 91 poduzetnička potporna institucija (poduzetnički centri, inkubatori, akceleratori, razvojne agencije i znanstveno-tehnološki parkovi) u jedinstvenu mrežu koja poduzetnicima pruža visokokvalitetne usluge. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije u toj su mreži četiri institucije s bjelovarskog i garešničkog područja.

Najveći interes u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji iskazan je za mogućnosti ulaganja u uzgoj i preradu poljoprivrednih proizvoda i OPG-ove.

Bjelovarsku ispostavu HAMAG-BICRA vodit će Dragana Štaba Posavac koja u Agenciji radi gotovo šest godina.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
U BJELOVARU OTVORENA ISPOSTAVA HAMAG-BICRA
U BJELOVARU OTVORENA ISPOSTAVA HAMAG-BICRA
U BJELOVARU OTVORENA ISPOSTAVA HAMAG-BICRA
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a