• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Rujan
22

U DARUVARSKIM TOPLICAMA ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU NOVOG NACRTA STRATEGIJE PROMETNOG RAZVOJA RH 2014.-2030.

U dvorani hotela Termal Daruvarskih toplica održan je okrugli stol na temu novog nacrta Strategije prometnog razvoja RH 2014.-2030. a na koju je Bjelovarsko – bilogorska županija s primjedbama reagirala, a Županijska skupština predložila rezoluciju resornom ministarstvu.

Na okruglom stolu sudjelovalo je 40-tak sudionika iz politike i struke ,  predstavnici izvršne vlasti lokalnih i regionalnih samouprava te saborski zastupnici. Župan Bajs, naglasio je kako su izbrisani pravci u novom nacrtu Strategije dio državnog koridora koji spaja Hrvatsku, Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu i samim time nadilaze lokalni karakter, te da kao takvi nemaju alternativu i da ovim načinom ne mogu biti financirani iz sredstava Europske unije.  Riječ je o dva pravca odnosno o dva važna smjera Moslavačko-pokupskom te Pakračko-okučanskom  cestovnom smjeru.
Požeško-slavonski Župan Alojz Tomašević, izričito je naglasio  kako ne prihvaća nikakvu izoliranost te da želi da se ostatku Hrvatske omogući jednaki gospodarski razvitak.
Prof. Dadić s Prometnog  fakulteta, naglasio je  kako nije napravljen prometni model niti dovoljno potrebnih stručnih analiza te kako će istom manje sredine biti izolirane a Grad Zagreb dodatno prometno opterećen. Također je naglasio kako  navedeni prometni pravci nisu ključni samo za našu županiju već i za još  četiri hrvatske županije i 750 tisuća ljudi koji žive na tom području.
Na kraju okruglog stola, donesen je zaključak  kako će se zatražiti sastanak u Ministarstvu prometa jer se još uvijek radi o nacrtu prijedloga i da se nedostaci isprave prije nego se Strategija  prometnog razvoja RH donese.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a