• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
22

U DARUVARSKIM TOPLICAMA OTVOREN NOVOUREĐENI PROSTOR FIZIKALNIH TERAPIJA

U Daruvarskim toplicama - specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju otvoren je novouređeni prostor fizikalnih terapija

Projekt vrijedan 625 tisuća kuna realiziran je uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koje je izdvojilo 350 tisuća kuna, dok je ostatak osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija.


Daruvarske toplice dobile su stotinjak četvornih metara novouređenog prostora u potkrovlju za fizikalne terapije te prostoriju za individualni rad i privatne terapije.


- U novouređenim prostorima pružat ćemo tretmane miofacijalne relaksacije, zatim laser visokog intenziteta koji je trenutačno najučinkovitija laserska terapija na tržištu i ujedno jedini terapijski tretman koji poboljšava regeneraciju hrskavice. Imat će robotsku neurorehabilitaciju i terapiju uređajem kojim rješavamo sva bolna stanja – istaknuo je Tomislav Banić, glavni fizioterapeut dodajući da će s novim i već postojećim terapijama povećati kvalitetu rehabilitacije.


Da je Daruvarskim toplicama iznimno važna kvaliteta usluge potvrdio je i ravnatelj Ratko Vuković. Najavio je i nova ulaganja.


- Zajedno s Bjelovarsko-bilogorskom županijom Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU prijavili smo našu sportsku dvoranu koja za nekoliko mjeseci možda više ne bi bila u funkciji, a važna nam je zbog sportskih priprema na kojima baziramo naše poslovanje mimo onog što radimo putem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje – istaknuo je Vuković koji do početka kolovoza očekuje završetak i tog projekta vrijednog oko pola milijuna kuna.


Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić zadovoljan je što Daruvarske toplice šire kapacitete za individualne terapijske tretmane i usluge u godini u kojoj se ipak očekuje slabljenje bolesti covid-19 te porast turističkog prometa.


- Daruvarske toplice su perjanica županijskog turizma. U prva dva mjeseca ostvarile su 1312 turističkih dolazaka i 5825 noćenja. One čine dvije trećine turističkog prometa TZ Daruvar-Papuk, dok na razini cijele Županije na njih otpada polovica turističkog prometa – kazao je župan Marušić.


Uvjeren je da će brojke nastaviti rasti u idućim mjesecima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a