• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Rujan
3

U DVA I POL MJESECA ŽUPANIJA SMANJILA DUG ZA POLOVINU IZNOSA

Novo vodstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Damirom Bajsom, mandat je započelo sa zatečenim dospjelim obvezama većim od 10 milijuna kuna. Stanje dospjelih obveza 6. lipnja iznosilo je 9.137.451,65 kuna, uz 1.250.000,00 kuna kratkoročne kreditne obveze čiji je rok uplate bio do 1. rujna.


Bjelovarsko-bilogorska županija vratila je to kratkoročno kreditno zaduženje za troškove za koje nije bilo sredstava, uključujući i lokalne izbore, u roku, a time je isplaćena jedna od najvećih obveza Županije. 
Bjelovarsko-bilogorska županija je iz svojih sredstava za decentralizirane funkcije školstvo, zdravstvo i socijalnu skrb  vratila 1.400.000,00 kuna, koje su bile potrošene za druge namjene. Nakon povrata i toga duga, dece
ntralizirane se funkcije redovito prate prema utvrđenom planu.
Nakon rebalansa županijskog proračuna za 2013. godinu, te smanjenja rashoda za 12 milijuna kuna, u ovom trenutku iznos dospjelih obveza smanjen je s 10,5 milijuna kuna na 4,5 milijuna.
Uz sve do sada učinjeno, vodstvo Županije nastavit će i dalje činiti napore, kako bi do kraja godine Bjelovarsko-bilogorska županija ušla u redovno poslovanje, prema zakonskoj odredbi o uravnoteženosti prihoda s rashodima.
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a