• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Prosinac
3

U GRABOVNICI ZASVIJETLILA OVOGODIŠNJA BOŽIĆNA BAJKA

„Božićna bajka“ u Grabovnici pored Čazme jedinstvena je predstava svjetla koja u blagdansko vrijeme posjetitelje vodi u svijet mašte.
Izvor: Bjelovar.info

Sve je počelo 2002. godine, kada je obitelj Salaj prvi put okitila svoje imanje tisućama žaruljica. Svake godine povećavali su broj lampica, da bi prije dvije godine prešli broj od čak milijun svjećica. Ove ih je godine  milijun i tristo tisuća.  Svjetiljkama su okićene biljke, drvene kućice, mostići i ostali objekti, stvarajući prekrasnu oazu svjetla i jedinstvenoga ugođaja. Mnoge lampice raspoređene su tako da tvore određene oblike, pa je tako npr. moguće vidjeti spomenute sobove sa saonicama ili snjegovića. Ovogodišnju „Božićnu bajku“ najavilisu idejni začetnik i vlasnik imanja Zlatko Salaj, upraviteljica Zadruge „Božićna bajka“ Ana Bertić, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i bjelovarsko – bilogorski župan Miroslav Čačija. Trajat će od 1. prosinca 2012. do 8. siječnja 2013. godine, a za posjetitelje imanje Salajevih otvoreno je svakoga dana od 16 do 21 sat. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu, ponajprije domaćih specijaliteta, ovogodišnja „Božićna bajka“ ima nove sadržaje prilagođene ponajprije najmlađim posjetiteljima. Za njih je ove godine napravljen otok medvjeda i otok pingvina, a svakoga dana organizirane su predstave za djecu u izvedbi Bjelovarskog kazališta, koncerti, vatromet, radionice i prodajne izložbe.
„Božićna bajka“ u deset godina postojanja postala je prvorazredan turistički događaj koji je prošle godine privukao osamdeset tisuća posjetitelja. Grad Čazma pripremio je niz popratnih sadržaja, od ugostiteljskih do smještajnih, tako da su spremni za još veći broj posjetitelja. A oni će ove godine iz Zagreba moći doći i Božićnim expressom, vlakom koji će od 1. do 23. prosinca kretati sa zagrebačkog Glavnog željezničkog kolodvora, voziti do Vrbovca. Iz Vrbovca je organiziran prijevoz autobusom. Budući da je riječ o izvanrednoj vožnji koja putnike vozi u „Božićnu bajku“ vrijeme vožnje bit će prigodno osmišljeno.

BBŽ  BBŽ

Izvor: Bjelovar.info

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a