• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Siječanj
1

U novu godinu Bjelovarsko-bilogorska županija ušla mirno

Tradicionalni obilazak novogodišnjih dežurnih službi čelnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara u dopodnevnim satima prvog dana 2011. godine započeli su Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Voditeljica Hitne službe i dežurna liječnica mr.sc. Zlata Peić – Ileković izaslanstva Županije i Grada izvijestila o još jednom mirnom ulasku u novu godinu. Hitna medicinska služba u novogodišnjoj je noći obavila tek

tri intervencije. Radilo se o ozljedama glave kod osoba mlađe dobi koji su bili pod utjecajem alkohola.

Župan Miroslav Čačija i gradonačelnik Antun Korušec simboličnim darom obradovali su i majku prvorođene bebe u Općoj bolnici u Bjelovaru. Tek u jutarnjim satima, točno u 7 sati i 50 minuta Nevenka Poljan  rodila je svoje četvrto dijete. Svijet je ugledala mala Jana, teška 2750 grama i dugačka 48 centimetra.

Malo posla imali su policijski službenici. Prema riječima zamjenika PU bjelovarsko-bilogorske županije Hamdije Mašinovića noć je uglavnom protekla mirno, bez većih incidenata. Na području Županije dogodile su se  tri prometne nesreće s jednom lakšom ozljedom i materijalnom štetom. Što se tiče kaznenih dijela, bilo je samo jedno na području Kupinovca - krađa iz osobnog automobila.  Naglašeno je da je više intervencija bilo na Badnjak i Božić, i to uglavnom zbog obiteljskog nasilja. Na sreću, bez posla u novogodišnjoj noći bile su i vatrogasne postrojbe Bjelovarsko-bilogorske županije u što su se župan Čačija, njegov zamjenik Krešo Jelavić, gradonačelnik Korušec i njegovi zamjenici Đurđica Ištef Benčić i Ante Topalović  osobno uvjerili prilikom posjeta Javnoj vatrogasnoj postrojbi.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a