• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Srpanj
13

U Općoj bolnici Bjelovar prigodno obilježen početak rada magnetske rezonance

Potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi RH mr. Darko Milinović, ministar turizma RH Damir Bajs i v.d.ravnatelj Opće bolnice Bjelovar mr.sc. Davorin Diklić presijecanjem vrpce simbolično su obilježili službeni početak rada magnetske rezonance u Općoj bolnici Bjelovar.

Kupnju ovog vrijednog i važnog dijagnostičkog medicinskog aparata, vrijednog 12,7 milijuna kuna, financiralo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH. Na ovoj prigodnoj svečanosti blagoslovio ga je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

 Pretragu na magnetskoj rezonci u Bjelovaru  prošlo je stotinjak pacijenata, za sada se radi u jednoj smjenini, a od jeseni se kreće i s poslijepodnevnom. Do rujna se popunjeni svi termini, a s obzirom da je u ovom dijeli HRvatske to jedina magnetska rezonanca očekuje se da će pacijenti dolaziti iz okolnih općih bolnica.

Ministar Milinović najavio je da za dva, tri mjeseca u Opću bolnicu Bjelovar stiže još jedan vrijedan medicinski aparat - CT uređaj, vrijedan oko 5 milijuna kuna.

Uz domaćine, župana Miroslava Čačiju i njegove suradnike, svečanosti su prisustvovali potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič, saborski zastupnici Karmela Caparin i Stanko Grčić, te saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec sa suradncima. 

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a