• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Lipanj
26

U povodu Dana državnosti odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Župan Miroslav Čačija i njegovi zamjenici Krešo Jelavić, Alen Baščevan i Saša Lukić zajedno s predstavnicima grada Bjelovara, zamjenikom gradonačelnika Antom Topalovićem i članom Gradskog vijeća i predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Ivicom Vranjićem, u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja i paljenjem svijeća, odali su počast svim poginulim hrvatskim domoljubima.
U povodu Dana državnosti odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

               Pridružili su im se predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, Državne uprave BBŽ, Uprave za obranu u Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Vijenci su položeni kod Spomen obilježja u središnjem Gradskom parku u Bjelovaru, kod središnjeg  križa na groblju «Borik» u Bjelovaru, te kod križa u Spomen području „Barutana“.

               Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, župan Čačija otvorio je „Susrete prijatelja Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata RH 2012. koje već tradicionalno organizira Gradski odbor Bjelovar UHDDR- a na Dan državnosti Republike Hrvatske. Riječ je o natjecanju u sportskom ribolovu hrvatskih branitelja koje se održava na ribnjaku  kod Spomen područja Lug u Bjelovaru.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a